Hyppää sisältöön

Joko on Robert Macintyren vuoro voittaa Italiassa – kärkikolmikon keski-ikä alle 25 vuotta

Robert MacIntyre pääsee viimeisellä kierroksella pelaamaan kärkiparin edellä

Nuorella skotilla on 14 kuukauden jaksossa viisi kakkkostilaa, mutta ei yhtään voittoa. Tapio Pulkkanen, Mikko Korhonen ja Kalle Samoja mielivät tuloslistalla ylöspäin päätöspäivänä.

Hyvin harvoin jos koskaan on Rolex Seriesin kilpailujen lyhyessä historiassa  kärkikolmikon keski-ikä ollut alle 25 vuoden kuten on tilanne Italian Openissa. Tätä kirjoittaessa on vielä yksi kierros pelaamatta, mutta lähtökohta on vähintäänkin herkullinen.

Johdossa oleva Matthew Fitzpatrick  (25-v) on voittanut Tourilla jo viidesti. Ykköstila Roomassa antaisi hänelle valtavan boostin taisteluun paikasta Ryder Cupiin, jossa englantilainen haisteli tunnelmaa USA:n voittamassa ottelusarjassa 2016.

Kurt Kitayamalle (26-v) voitto olisi jo kauden kolmas, se nostaisi kolmen karsintavaiheen kautta ET:lle nousseen jenkin vahvimmaksi ehdokkaaksi kauden tulokkaaksi. 

Robert Macintyre, skottivasuri vaanii kaksi lyöntiä Fitzpatrickin takana pelaten kärkiparin edellä. Macintyre nousi isoihin otsikoihin sijoituttuaan ensimmäisessä majorissaan ( The Open) kuudenneksi. Ykköstilakin on ollut 14 viimeisen kuukauden aikana ennätyksellisen lähellä. Challenge Tourilta hänellä on kaksi uusintatappiota, kuluvalla kaudella pääkiertueelta kolme kakkostilaa – kaikki yhden lyönnin marginaalilla.

Kitayaman tavoin voitto Roomassa nostaisi skotin lähelle kauden tulokkaan titteliä. 23-vuotiaan MacIntyren maailmanlistan pisteet ( nyt 99.) nousisivat voitolla tämän kauden osalta jo kirkkaasti ohi Bubba Watsonin (32.) ja Phil Mickelsonin (46.), vaikka hän ei aivan näiden ohi kokonaislistalla vielä pääsisikään.

Suomalaisista ensimmäisenä kentälle lähti lauantaina kahteen birkkuun pelinsä lopettanut Kalle Samooja (+3) (8.52). Sijaluvulla 63:s olleelle turkulaiselle vahva viimeinen kierros toisi hyvää nousua pistelistalla.

Mikko Korhonen (69-67-75,-2) (10.27) kuukahti perjantain kierroksen 11:n viimeisen reiän aikana. Nousu 20:n joukkoon on täysin mahdolinen ja tärkeäkin, sillä asemien petaaminen  Race to Dubai-listan 50:n joukkoon ja viimeiseen finaalikisaan pääsemiseksi on muillakin samoilla sijoilla listalla olevilla (46:s) vahvana mielissä.

Tapio Pulkkasella (64-72-72,-5) (12.11) on vielä mahdollisuus nousuun kymmenen joukkoon jonka kautta hän olisi  varma mies Race to Dubain ensimmäiseen finaalikisaan Turkkiin.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Viasat ja Viaplay näyttävät kilpailun suorina lähetyksinä. Sunnuntain lähetys alkaa kello 13.00 ja kestää 18.00 asti. Antti Vaalas vastaa selostuksesta.

Etsi luettavaa