Hyppää sisältöön

Johnsonin draivi on pituutta ja tarkkuutta

Dustin Johnsonin draivi lentää todella pitkälle. Pituus on vakuuttava mutta lyöntien tarkkuus on ratkaiseva tuloksen kannalta.

Omalla peliurallani olen kiertänyt ison osan maailman minitoureista. Vastaan on tullut useita pelaajia, jotka lyövät palloa todella pitkälle, jotkut jopa pidemmälle kuin Dustin Johnson. Näiden hirmulyöjien ura on kuitenkin jäänyt minitoureille draivien tarkkuuden ja varmuuden puutteesta. 

Olen myös päässyt pelaamaan useamman PGA Tourilla uran tehneen pelaajan kanssa, sekä nähnyt kaikki maailman parhaat pelaajat kilpailuissa ja harjoituksissa. Suurin ero minitour pelaajien ja tourpelaajien välillä on draivi. Tourpelaajien avauslyönnit ovat lähes automaattisia. Kaikki pallot eivät välttämättä päädy väylälle mutta virhemarginaalit ovat todella pienet. 

Dustin Johnsonin ranteiden toiminta taakseviennissä on hieman omintakeinen mutta mailan ja vartalon liike osuma-alueella on loistava. 

GettyImages

Huomaa kuinka symmetrinen Johnsonin liike on. Vartalo säilyttää sivuttaistaivutuksen osuma-alueen läpi. Varren asento säilyy samassa kulmassa ja samalla planella osuman läpi. Ei siis ihme, että hän draivaa palloa kuin kone. 

Huomionarvoista on mailan heilahdus läpimenossa. Maila heilahtaa vartalon ympäri ja tulee kuvassa näkyviin reilusti vasemman hartian alapuolella. Hän ei siis yritä työntää lapaa osuman läpi vaan antaa sen heilahtaa vasemmalle vartalon ympäri heti osuman jälkeen. Maila liikkuu osumassa enemmän kohdelinjan suuntaan kuin sisältä ulos ja siksi Johnson on vaihtanut avauksissa pieneen fade kierteeseen viimeisen vuoden aikana. 

Tämä mailan liike on monien loistavien pallonlyöjien tavaramerkki. Se luo symmetrisen heilahduksen osuman läpi ja pitää mailan tulokulman paremmin hallussa. 

 

Etsi luettavaa