Hyppää sisältöön

John Dalylla vauhti päällä – pitch reikään 50 metristä drinkkilasi kädessä

John Daly ja John Daly II pelaavat sunnuntaina PNC Championshipin kärkiparissa yhdessä Stewart ja Reagan Cinkin kanssa

John Daly osallistui viikonvaihteessa PNC Championshipiin, jonka hän myös voitti poikansa kanssa. Pari viikkoa sitten hän valmistautui kisaan merkillisellä tavalla.

PNC Championshipiin pääsevät mukaan parinsa kanssa vain majorin voittaneet tähdet. John Dalylla on tilillään PGA Championshipin (1991) ja The Openin voitot (1995).

Menestyksiään enemmän ja nimenomaan useammin hän on saanut jo 30 vuoden ajan huomiota häiriökäyttäytymisellään.

Syntilistalta löytyy lukuisia vähintään puolitahallisia vaaratilanteita kentällä ja harjoitusalueilla. Daly on ampunut ”kovilla” silloinkin, kun pelaajia tai katsojia on ollut kantaman ulottuvilla.

Hän on lyönyt palloa hermonsa menetettyään sarjassa vesiesteisiin, lyönyt liikkuvaa palloa ja jättänyt tuloskortteja allekirjoittamatta.

Etenkin uransa alkuvaiheilla Dalylla ja hänen puolisoillaan oli otsikoihin nousseita riitoja hotelleissa, pahoinpitelysyytteitä nostettiin puolin ja toisin.

Kuningas alkoholi on varjostanut Dalyn elämää hänen syntymästään lähtien.

Meneillään olevassa PNC Championshipissa John Daly otti ennen kisaa joulupukin roolin ja asun paitsi illanvietossa jo päiväsaikaan omien pelikiireidensä tauottua.

Twiitissä vierellä Euroopan kaikkien aikojen eniten majoreita (6) voittanut legenda Nick Faldo.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön PGA Memes (@pgamemes) jakama julkaisu

Suuri kansansuosikki on haastatteluissa määritellyt, että hänen ongelmansa juontavat pitkälti lapsuuteen. Isä oli pahasti alkoholisoitunut ja väkivaltaan taipuvainen myös perhettään kohtaan.

Daly on useaan otteeseen pyrkinyt vähentämään, jopa lopettamaan alkoholin käytön tässä kuitenkaan onnistumatta.

Maailman kuuluisimpiin valmentajiin lukeutuva Butch Harmon valmensi lyhyen aikaa Dalya 2000-luvun toisella puoliskolla, mutta nosti pian kädet pystyyn.

”Tärkein asia hänen elämässään on päätyä joka ikinen päivä humalaan.”

Dalyn elämä on ollut kaikkea muuta kuin tavoitteellisen ja tunnollisen urheilijan tapaista. Alkoholismi yhdistettynä melkoiseen ylipainoon ja vähintäänkin ristiriitaiseen luonteeseen on vienyt hänet jatkuvasti poluille, joilta selviäminen hengissä ei ole mikään itsestäänselvyys.

Terveyshuolet ovat vaivanneet syöpäkasvainta myöten, mutta rallattelu jatkuu, samoin kilpaileminen vähintäänkin kohtuullisella tasolla

Reilu viikko ennen PNC Championshipin käynnistymistä John Daly oli seurueen mukana viettämässä aikaa, ehkä pelaamassakin Trumpin yritysdynastian omistamassa Doral Resortissa Miamissa.

John Daly on vuosikausia ollut myös ex-presidentti Donald Trumpin vankka tukija.

Oheinen video kertoo oleellisen Dalyn roolista ja panetuneisuudesta harjoitteluun. Vasemman käden pitch, arviolta noin 50 metrin päästä kohteesta ei osuman äänen ja kaaren perusteella kuulosta ja näytä kaikkein puhtaimmalta osumalta, mutta päätyy reikään ja kaverit hurraavat kuorossa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön PGA Memes (@pgamemes) jakama julkaisu

Tulospalvelu

Etsi luettavaa