Hyppää sisältöön

John Dalylla golfauto allaan PGA Championshipissa: ”Toivottavasti fanit eivät pahoita mieltään”

Osallistumiskerta PGA Championshipiin on Dalylle jo 27:s

Vuonna 1991 PGA Championshipissa yllätysvoiton saavuttanut John Daly on Bethpage Black-kentällä pelattavassa majorissa totutusti suuri yleisönsuosikki.

John Daly on uutistoimisto AP:n mukaan saanut järjestäjiltä erikoisluvan käyttää golfautoa reilun viikon päästä käynnistyvässä PGA Championshipissa.

Dalylla on operoidussa polvessaan nivelreuma, joka vaikeuttaa hänen kävelyään. Kuutta reikää pidempään hän ei kertomansa mukaan pysty kenttää kiertämään ilman autoa.

”Pystyn kävelemään mäkeä ylös, mutta en sitä alas. Toivon, että fanini New Yorkissa eivät pahoita mieltään autoiluni vuoksi”, Daly viittasi tunnetusti äänekkäisiin ja välillä rääväsuisiin katselijoihin.

 

Edellisen kerran majorissa on nähty autolla etenevä pelaaja US Openissa kaudella 2012, jolloin luvan sai Casey Martin.

Daly on pelannut viimeisen kolmen vuoden ajan säännöllisen epäsäännöllisesti Senior Touria, jossa hän voitti keväällä 2017 yhden kilpailun.

Värikkään yksityiselämänsä johdosta Daly on ollut kentällä saavuttamiaan menestyksiä huomattavasti enemmän julkisuudessa jo 28 vuoden ajan.

Dalylla on ollut lähes koko uransa ajan ollut ongelmia alkoholismin, piristeiden käytön, parisuhdeongelmien  ja uhkapelien kanssa.

Hän on arvioinut hävinneensä uhkapeleissä 50-60 miljoonaa dollaria.

PGA Championshipin (1991) lisäksi hänellä on vyöllään Open Championshipin voitto heinäkuulta 1995 St.Andrewsissa. Näihin kahteen kisaan hän saa vuosittain kutsun.

Voitot PGA Championshipissa ja Open Championshipissa ovat ainoat top-ten sijoitukset, mikä tekee tilastoista täysin poikkeukselliset.  Daly on myös ainoa USA:n huippu, joka ei kahdesta major-voitosta huolimatta ole päässyt mukaan Ryder Cupiin.

US Mastersissa  on ollut kerran kolmas, US Openin kapeat väylät eivät koskaan sopineet Dalylle, jonka parhaaksi sijoitukseksi tiukimmassa majorissa jäi vaatimaton 27:s.

Bethpage Blackilla Daly saanee autonsa kanssa tavallistakin enemmän huomiota ja kannustusta. Suurella todennäköisyydellä matka tyssää kuitenkin kahteen kierrokseen.

Etsi luettavaa