Hyppää sisältöön

John Dalyllä on golfauto, joka kulkee 80 km/h: ”Tykkään puhua nopean pelin puolesta”

John Daly käyttäisi myös kilpailuissa aina golfautoa

John Daly kertoi Conan O’Brianin haastattelussa epäterveellisistä elämäntavoistaan, golfautostaan ja yksinkertaisesta lähestymistavastaan golfiin.

Jos joku on vielä sitä mieltä, että golf ei ole urheilua, hän sai lisää perusteita näkökannalleen John Dalyn viimeviikkoisesta esiintymisestä Conan O’Brianin show’ssa.

O’Brian kuvaili Dalyä haastattelussa seuraavasti: ”Poikkeat muista urheilijoista siinä, että vihaat fyysistä harjoittelua, halveksit terveellistä ruokaa, poltat tupakkaa ja juot alkoholia – ja se toimii sinulle”, hän ihmetteli.

”Jos saisimme ajaa kisassa golfautolla, käyttäisin sitä”, Daly myötäili vieressä ja kertoi myöhemmin, että hän omistaa golfauton, joka kulkee 80:aa kilometriä tunnissa.

”Siinä on kahdeksan akkua. Tykkään puhua nopean pelin puolesta.”

Pitkistä lyönneistään tunnettu Daly nousi kuuluisuuteen yhden viikonlopun aikana vuonna 1991, kun hän voitti yllättäen varasijalta PGA Championshipin. Neljä vuotta myöhemmin vuonna 1991 hän voitti golfin kehdossa St Andrewsissä The Openin. Nykyään Daly pelaa enimmäkseen Champions Tourilla. 

Hänellä on tosin ollut viime aikoina terveyshuolia. Polvivamman vuoksi Daly on saanut poikkeusluvan käyttää golfautoa mm. PGA Championshipissä. Viime syksynä hänellä todettiin virtsarakon syöpä.

”Vihaan pukeutumiskoodia”

Haastattelussa O’Brian löysi muitakin vastakohtia Dalyn ja nykyhuippujen välillä. Siinä missä moni suhtautuu golfiin hyvinkin analyyttisesti, Dalyllä on lajiin yksinkertaisempi lähestymistapa.

”Sinulla on hyvin yksinkertainen motto ja tämä on suora lainaus: ’Lyön vaan palloa niin kovaa kuin jaksan. Jos löydän sen, lyön uudestaan’. Pitääkö tämä paikkansa?” hän kysyi.

Haastattelussa kävi myös ilmi, miten golfin kapinallinen suhtautuu pukeutumiskoodiin kentällä. 

”Vihaan sitä”, hän kuittasi kysymyksen lyhyesti.

Mutta toisaalta Dalyn omistamalla golfkentällä on sielläkin tiettyjä vaatimuksia pukeutumisen suhteen.

”Jos sinulla on kravatti, lennät ulos”, hän sanoi ja jatkoi. ”Muuten meillä riittää, että intiimit alueet on peitettynä.”

Etsi luettavaa