Hyppää sisältöön

Jobinpostia Solheim Cup -haaveille – Castrenille LPGA-uran heikoin kierros

Matilda Castrenilla on pelinsä kanssa juuri nyt paljon mietittävää. KUVA: MARK RUNNACLES / LET

Matilda Castren pelasi LPGA-urallaan toista kertaa 80 lyönnin ylittäneen kierroksen.

Matilda Castrenin mahdollisuudet nousta Solheim Cupiin vaikuttavat nyt heikolta, sillä suomalaistähden kuntokäyrä näyttäisi kääntyneen parin viikon takaisen parikilpailun jälkeen väärään suuntaan.

Viikko sitten pelatussa Evian Championshipissä Castren putosi jatkosta. Tänään Scottish Openin toisella kierroksella suomalainen pelasi LPGA-uransa toistaiseksi heikoimman kierrostuloksen: 85 lyöntiä.

Jo avauskierroksen tulos oli pettymys ja tänään hän löi vielä kymmenen kertaa enemmän kuin torstaina. Suomalaisen kahden kierroksen yhteistulokseksi muodostui +16 (75-85).

Castren sortui tänään muun muassa yhteen triplaan ja kahteen tuplaan. Bogeja tuli niitäkin kahdeksan. Castrenin edellinen heikoin noteeraus maailman kovimmalla kiertueella oli 80 lyöntiä, joka tuli vuonna 2021.

Vuonna 2021 Castren edusti Eurooppaa Ryder Cupissa ja pelasi erinomaisesti varmistaen tuolloin myäs ratkaisevan pisteen Euroopalle. Tänä vuonna hänen pääsynsä joukkueeseen vaatii todennäköisesti villiä korttia kapteeni Suzann Petterseniltä. Se todennäköisesti kuitenkin vaatisi kuitenkin nousevaa eikä laskevaa pelikuntoa.

Dundonald Links on toki kohdellut kaltoin monia muitakin pelaajia. Esimerkiksi maailmanlistalla kymmenentenä oleva Atthaya Thitikul pelasi eilen tuloksen 79 (+2), eikä hän enää syystä tai toisesta lähtenyt pelaamaan toista kierrosta. Kaksinkertainen LET-voittaja Pia Babnik pelasi eilen kierroksen 91 lyönnillä (+19), ja tänään hän on kierrostaan 11 yli parin, kun kaksi reikää on jäljellä.

Toisaalta kärki menee lujaa. Hinako Shibuko, vuoden 2019 Women’s Open -voittaja, on tuloksessa -12 (64-68) johtaen kilpailua. Ruotsin Maja Stark on kaksi lyöntiä Shibukoa perässä.

Ursula Wikström ja Tiia Koivisto putosivat Castrenin tapaan jatkosta. Kummankin tulos oli +9.

Scottish Open on LPGA:n ja LET:n yhteiskilpailu.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa