Hyppää sisältöön

Joachim Altonen uskoo mahdollisuuksiinsa U.S. Openin karsintafinaalissa: ”Kaksi hyvää kierrosta mahdollistaa pääsyn majoriin”

Hillcrest Country Club on maanantaina Joachim Altosen työpaikka, jossa voi toteutua pitkäaikainen unelma U.S. Openissa pelaamisesta. Kuva: JOACHIM ALTOSEN KOTIALBUMI

Joachim Altonen pelaa maanantaina Los Angelesissa 36-reikäisen karsintafinaalin. Osallistujia on 90, joista 5–6 parasta lunastaa paikan US Openiin.

Los Angelesin kupeessa Santa Monicassa asuva suomalaisammattilainen Joachim Altonen on toista kertaa peräkkäin mukana US Openin karsintafinaalissa.

Edelliskauden tapaan hän selvitti karsintojen ensimmäisen vaiheen La Purisima Golf Coursella kotikonnuillaan.

Maanantaina toista ja ratkaisevaa karsintavaihetta pelataan yhdeksällä kentällä ympäri USA:n. Lisäksi Torontossa, Kanadan puolella järjestetään kymmenes karsinta, jossa osallistujalistalla on suuri joukko torstaina käynnistyvään Canadian Openiin osallistuvia.

Harry Higgs, Maverick McNealy, Harry Hall, Jonas Blixt, PGA Championshipissa itsensä tähdeksi pelannut Michael Block sekä etenkin ruotsalaiskomeetta, ammattilaiseksi vastikään siirtynyt maailman paras amatööri Ludvig Åberg saavat karsinnassa paljon huomiota osakseen.

Muillakin karsintakentillä on runsaasti tähtiluokkaan lukeutuvia osallistujia, kuten Matthew Wolff, Marc Leishman, Cameron Champ ja Harold Varner III.

Altonen pääsi toiveensa mukaan Hillcrest Country Clubilla pelattavaan karsintaan Los Angelesissa. Hänellä on lähes kotikenttäetu, sillä Hillcrest sijaitsee vain vartin ajomatkan päässä Altosen Santa Monicassa sijaitsevasta kodista.

”Olen valmistautunut karsintaan huolella. Tunnen olevani pelillisesti huomattavasti paremmassa iskussa kuin edelliskaudella, jolloin finaalissa mahdollisuudet menivät turhan moneen bogiin”, Altonen tilitti tuntojaan lauantaiaamuna ennen viikonlopun kahta harjoituskierrosta.

Viheriöt käsittämättömän hyvässä kunnossa

Karsinnan ensimmäiselle kierrokselle Altonen lähtee aamun toisessa ryhmässä, klo 6.55 paikallista aikaa (Suomessa 16.55). Toiselle kierrokselle starttiaika on klo 12.40 (22.40)

Kotimaassa viime vuonna Mid Tourin SM-kultaa voittaneen Joachim Altosen pelin vahvinta osaamista ovat pitkät ja tarkat avaukset.
KUVA: JOACHIM ALTOSEN KOTIALBUMI

”Hillcrest on perinteinen USA:n iso puistokenttä, jossa suurikokoiset puut on strategisesti sijoitettu oikeisiin paikkoihin. Väylät ovat minun makuuni liiankin leveitä ja karheikot melko lyhyitä. Kentällä on kuitenkin melkoisesti pituutta, mikä tuo etua hyvillle ja tarkoille draivaajille.”

Altosen puheeseen tulee melkoisesti lisää intensiteettiä, kun hän intoutuu hehkuttamaan viheriöiden kuntoa ja muotoja.

”Viheriöt ovat käsittämättömän hyvässä kunnossa. Lisäksi ne pelataan nopeina major-kisojen tapaan. Kaltevuuksia on varsin paljon, joten väärälle puolelle lippua lyöminen tuottaa usein linjan, josta on vaikeaa saada palloa pysähtymään reiän viereen.”

”Viheriöiden rinteitä pitää pystyä lukemaan ja käyttämään hyväkseen jo lähestymisissä. US Openin karsinnoissa maltti on valttia, kaikille lipuille ei kannata lähteä ilman huolellista pelisuunnnitelmaa hyökkäämään”, Altonen muistuttaa myös itseään.

Tulostaso nousee kovaksi

Kun 90 miestä lähtee pelaamaan 5-6 paikasta kauden suurimpaan ja USA:ssa ylivoimaisesti arvostetuimpaan majoriin, peliin pistetään kaikki osaaminen ja hurjasti yritystä.

”Pelini on niin hyvässä kunnossa, että uskon hyvien ja onnistuneiden peruskierrosteni antavan mahdollisuuden päästä varsinaiseen kisaan. Minun ei tarvitse lähteä hakemaan riskillä tulosta. Uskon par-viitosilla syntyvän runsaasti birdiepaikkoja, samoin lyhyemmillä väylillä hyvien lähestymisten avulla”, Altonen puhkuu itsevarmuutta.

”Menestysreseptiin kuuluu oleellisena se, että bogien määrä pysyy pienenä.”

”Veikkaukseni on, että Hillcrest Country Clubilla paikka US Openiin vaatii kahden kierroksen yhteistulosta, joka on reilusti alle parin. Kymmenen alle tuloksella ainakin mahtuu mukaan, mutta en usko rajan sentään niin kovaksi muodostuvan”, Altonen ennakoi.

Los Angelesin karsintafinaaalissa yksi ansioituneimmista pelaajista on kolmasti PGA Tourilla voittanut Brendan Steele, joka on nykyään LIV Golfin pelaaja.

36-vuotias Altonen osallistuu U.S.Openin karsintojen lisäksi edellisvuoden tapaan myös The Openin kaksivaiheeseen karsintaan.

Kaudella 2022 hän oli mukana myös DP World Tourin karsinnassa, jossa pääsi toiseen vaiheeseen, mutta karsiutui varsinaisesta finaalista.

”Tavoite on luonnollisesti saavuttaa maanantaina paikka USA:n kotikaupungissani pelattavaan majoriin. The Openin karsintojen jälkeen tulen Suomeen kilpailemaan. DP World Tourin karsintoihin osalllistumisesta en ole vielä tehnyt päätöstä”, Altonen kertoo suunnitelmistaan.

Tulospalvelu, U.S.Openin 10 karsintafinaalia

Etsi luettavaa