Hyppää sisältöön

Jim Furyk saa kovaa kritiikkiä kotirintamalta – Lauantain ennakko

Jim Furykin joukkuevalintoja kritisoitiin vahvasti amerikkalaisessa golfmediassa. Amerikka ei ole hävinnyt kokonaista osiota sitten 1989. Neljän pisteen kääntö perjantain foursome osiossa laittoi Euroopan johtoon 5-3.

Suurimman kohun aiheutti kaksikko Phil Mickelson/Bryson DeChambeau foursome osiossa. Mickelson on lyönyt palloa melko huonosti kaudella 2018, eikä ollut vireessä viikko sitten Tour Championshipissä sijoittumalla viimeiseksi. Bryson pelaa ensimmäistä kertaa Ryder Cupissa ja tiedetään ajoittain heikkohermoisena. 

Mickelson/DeChambeau hävisivät seitsemän ensimmäisestä yhdeksästä reiästä yhteistuloksella +4. Vastassa oleva joukkue Garcia/Noren pelasi etuysin peräti kahdeksan lyöntiä paremmin -4.

Tigerin käyttäminen bestball osiossa oli myös kyseenalainen valinta. Woodsin varmaa pallonlyömistä kun olisi tarvittu iltapäivän foursome otteluissa. 

Kapteenia tai ei totuus on, että iltapäivällä eurooppalaiset pelasivat reilusti parempaa golfia. Euro joukkueiden yhteenlaskettu tulos foursome osiossa oli viisi alle parin. Loistavaa golfia kovassa tuulessa ja vaikeassa pelimuodossa. Amerikkalaisten saldo iltapäivällä oli +11.

Euroopan voitokkain joukkue Molinari/Fleetwood jatkaa töitä bestball osiossa heti lauantaiaamuna. Rory McIlroy saa parikseen Sergio Garcian, joka on jo McIlroyn kolmas pelikaveri. Justin Rose (selkä) ja Henrik Stenson (kyynärpää) lepuuttavat vammojaan aamupäivän. 

Amerikka laittaa peliin täysin samat joukkueet kuin perjantaiaamuna. Lähtöajat paikallista aikaa. 

Tulospalvelu

 

Ryder Cupin näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

 

 

Etsi luettavaa