Hyppää sisältöön

Jhonny Vegas vetäytyy kilpailuista – Ei saa uutta passia

Jo toista viikkoa peräkkäin Venezuelalainen Jhonattan Vegas on joutunut vetäytymään kilpailusta PGA Tourilla. Syynä on vanheneva passi, jonka uusiminen ei meinaa onnistua.

Venezuelan poliittinen ja ekonominen kriisi vaikuttaa maan urheilijoihin, sillä uuden passin saaminen on vaikeaa. PGA Tour pelaaja Jhonattan Vegas on hakenut uutta passia jo kuukausia ja prosessi ei tunnut etenevän. The Open Championshipissä viisumi ongelmat pakottivat miehen lentämään ykköstiille viime hetken helikopterikuljetuksella. 

Viikko sitten hän joutui vetäytymään PGA Tourin avauskilpailusta Safeway Openista. Sama ongelma tapahtui tämän viikon CIMB Classicin kohdalla. 

Venezuelan ongelmat kulminoituivat öljyn hinnan pudotessa 2014. Maan vientituotteista 95% on öljyä, joten hinnan pudotus käänsi koko järjestelmän romahduksen partaalle. Öljytulojen pudotus vaikutti tuotteiden tuontiin niin rajusti, että seurauksena oli hyperinflaatio, jonka aikana tuotteiden hinnat ovat tuplaantuneet keskiarvolla, joka 26 päivä. Kuppi kahvia maksoi pahimmillaan 2,5 miljoonaa bolivaria. 

Kritisoitu hallitus on yrittänyt ehkäistä ongelmia valuuttamuutoksella mutta paluu normaaliin vaatii todennäköisesti koko talouden uudistamista. Vaikka maan öljyvarastot ovat todistetusti maailman suurimmat ei koko maan taloutta voi laittaa pelkän öljytynnyrin varaan. 

Etsi luettavaa