Hyppää sisältöön

Jesse Saareks vs. Richard Teder Erkko Trophyn taisteluparina – Katri Bakker omilla luvuillaan Talissa

Jesse Saareks (vas.) on meriiteiltään haastaja lähtiessään Erkko Trophyn finaalikierrokselle samasta tuloksesta pelikaverinsa Richard Tederin kanssa. KUVA: JUHA HAKULINEN

Lauantain finaalikierroksella on luvassa Suomi–Viro-ottelu. Katri Bakkerilla on naisten kisassa kaikki valttikortit hallussaaan.

Samassa ryhmässä kaksi ensimmäistä päivää pelanneet Jesse Saareks ja Viron Richard Teder kirittivät toisensa komeaan lentoon toisena kilpailupäivänä Talissa.

Saareksen tulos oli 64,-7.

Ensimmäistä kertaa Talissa kisaava Viron ykköspelaaja Teder laittoi lyönnin paremmaksi. Parivaljakko on ennen viimeistä kierrosta yhteistuloksessa kymmenen alle parin.

Jollei suurta yllätystä ja käännettä pelissä tapahdu Saareks ja Teder ratkaisevat kirkkaimman pokaalin kohtalon, kolmatta sijaa jakavat Sakke Siltala ja Niilo Mäki-Petäjä ovat jo kuusi lyöntiä heitä perässä.

”Tali on tosi makea kenttä”

Teder onnistui kierroksen alussa satumaisen hyvin, kun hän teki seitsemän birdieä ensimmäisen 12 reiän aikana.

”Pallonlyömiseni oli tänään todella hyvää. Upotin myös muutaman putin. En lyönyt mitenkään huippuhyvin tiiltä, mutta onnistuin laittamaan pallon kuitenkin riittävän hyville paikoille”, virolaispeluri kiteytti loistokierroksensa.

Teder oli ennen viimeistä reikää vielä yksin kisan kärkipaikalla, mutta Saareks kiri birdiellä rinnalle. Teder ei ole vielä saanut selätettyä Talin 18. reikää, vaan siitä on saldona bogi ja par.

”En ole aikoihin nähnyt noin vaikeaa griiniä. Mutta kenttä on tosi makea, tykkään siitä todella paljon. Se ei ole liian pitkä, ja se sopii minulle hyvin.”

Kun pelikaveri upottaa birdiejä liukuhihnalta, siinä voi joko jäädä katsojaksi tai loikata samaan junaan mukaan. Saareks päätti tehdä jälkimmäisen valinnan, ja nyt hän pääsee pelaamaan Suomen arvostetuimman amatöörikilpailun voitosta.

”Vähän pelasin pelikaveria vastaan.hän pelasi kovaa, ja yritin pysyä lähietäisyydellä, ettei huomiselle jää liikaa kirittävää. Lauantaina tämä kuitenkin vasta ratkaistaan. Mukavampi se on lähteä tasoista huomiseen kuin olla pari lyöntiä perässä”, Koski-Golfin pelaaja järkeili.

Saareks teki päivän aikana viisi birdieä ja yhden komean eaglen. Se syntyi 12. reiälle.

”Minulla karkasi muutaman kerran pallo, ja löin niissä tilanteissa tosi hyviä pitchejä. Säkitin 12:lla vaikeasta makuusta pitchin. Se oli aika käänteentekevä hetki kierroksella. Ja 15:llä pelastin parin 50 metristä hyvällä pitchillä.”

Miesten kilpailussa cut-raja oli +6. Lauantaille selvisi 46 pelaajaa.

Mainio lähipeli Bakkerin tuloksen takana

Naisten kilpailussa langat ovat edelleen vahvasti Katri Bakkerin käsissä. Espoon Golfseuraa edustavan Bakkerin kahden kierroksen jälkeinen tulos on -6. Hän lähtee kolmanteen päivään viiden lyönnin erolla Ada Huhtalaan. He saavat kärkiryhmään seurakseen Italian Alessia Nobilion (par).

Katri Bakker hävisi edellisvuonna Erkko Trophyn voiton uusinnssa Henni Mustoselle. Lauantain kierrokselle lähtiessään hänellä on tukeva viiden lyönnin johto. Kuva: Juha Hakulinen

Kuin korostaakseen ykköstilaansa Bakker starttasi toiselle kierrokselle hurjalla tahdilla. Hän teki birdiet kolmelle ensimmäiselle reiälle, jotka siivittivät hänet reilulle karkumatkalle. Meno kuitenkin rauhoittui päivän aikana, ja samassa ryhmässä pelannut Huhtala sinnitteli hyvin kyydissä mukana.

”Aika erilainen päivä kuin eilen. Ei tullut niin paljon birdie-paikkoja kuin eilen. Lähipelillä sain pidettyä tuloksen hyvänä”, luonnehti Bakker.

Alkukaudesta voitot karttoivat Bakkeria, mutta nyt homma tuntuisi olevan raiteillaan. Mistä hyvä vire sitten kumpuaa?

”Pienestä se on koko ajan ollut kiinni. Nyt palaset alkavat loksahtamaan kohdalleen.”

Naisten sarjassa cut-rajan (+12) selvitti 18 pelaajaa.

Finaalikierros käynnistyy kello 8.00. Naisten kärkiryhmä starttaa kentälle 10.10, miehet 10.20. Taliin on vapaa pääsy seuraamaan amatöörien huippugolfia

Tulospalvelu

Etsi luettavaa