Hyppää sisältöön

Jesse Saareks sai energiaa yleisöltä – Fanni Grönlund kärkipaikalta SM-kisojen kolmanteen päivään

Jesse Saareksella oli henki päällä kotikentällään. Fanni Grönlund on tehnyt nopeaa nousua kohden kansallista kärkeä. KUVAT: Juha Hakulinen

Jesse Saareks tuntee jokaisen puun ja kivenkolon tämän viikon lyöntipelin SM-kilpailujen näyttämöltä Koski-Golfista, kotikentällään pelaava nuorukainen hyödynsi torstaina parhaansa mukaan. Kierrostuloksen 67 (-6) pelannut Saareks nousi miesten sarjan kärkeen yhteistulokseen -10 ennen kahta viimeistä kierrosta.

Varusmiespalvelusta suorittava Jesse Saareks hoiti toisen kierroksen tyylipuhtaasti ilman bogeja. Birdiejä hänelle kirjattiin kuusi kappaletta. Kierros päättyi reippaaseen tuuletukseen kolmannen perättäisen birdien kunniaksi.

”Minähän aloin heti pelaamaan hyvin, kun yleisö tuli mukaan. En pystynyt tarjoamaan yleisölle kierroksen alkuvaiheilla sitä peliä, millä lopussa tein nousut. Hyvä kierros ja hyvistä asemista viikonlopulle”, Saareks luonnehti päiväänsä.

”Yleisö auttoi loppukirissä. Pystyin kasvamaan isoksi kierroksen loppua kohden. Kärsivällinen kierros palkittiin.”

Saareks ja toiseksi noussut Saku Halonen (-9) ovat pienoisella karkumatkalla kilpailun puolivälissä. Kolmatta sijaa jakavat pelaajat ovat tuloksessa -6.

Miesten sarjan cut-raja oli +1.

Fanni Grönlund tarrasi kiinni tahtipuikkoon

Naisten sarjassa kärki meni uusiksi toisen päivän aikana. Ykköstilalle nousi Fanni Grönlund, joka on pelannut kaksi ensimmäistä päivää 72 ja 71 lyönnillä. Hän on yhteistuloksessa kolme alle parin. Grönlund saa lauantaina peliseuraksi Camilla Järvelän (-2) ja Elina Saksan (-1).

Kärkipaikkaa pitävä Grönlund suuntasi toisen kierroksen jälkeen välittömästi puttigriinille, vaikka oli juuri pelannut hyvän kierroksen. Mikä tähän oli syynä?

”Kentällä ei jäänyt niinkään hampaankoloon, mutta fiilis ennen kierrosta ei ollut kovin luottavainen putin suhteen”, viisi birdieä torstaina upottanut Grönlund sanoi.

Grönlund pelasi Järvelän ja avauspäivän jälkeen johtaneen Krista Junkkarin kanssa kaksi ensimmäistä kierrosta. Hän antoi tunnustusta pelikavereilleen hyvin sujuneesta pelistä.

”Meillä oli mielettömän ihana ryhmä. Kun kaikki vilpittömästi toivovat toistensa onnistumista, niin se ajaa jokaista parempiin suorituksiin.”

Naisissa cut-rajaksi muodostui +11.

Miehet ja naiset jatkavat kilpailua perjantaiaamuna. Perjantaina käynnistyy myös paragolfareiden lyöntipelin SM-kilpailu. He pelaavat 36 reiän kilpailun.

Tulospalvelu

Lähde: Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa