Hyppää sisältöön

Jesse Saareks ja Katri Bakker Erkko Trophyn sankarit: ”Makeaa on saada nimi pokaaliin tähtien joukkoon”

Jesse Saareks (vas.) haluaa antaa lisänäyttöjä MM-kisoja varten tulevan viikon CT-kisassa Vierumäellä, Katri Bakker on varma jäsen joukkueeseen maailmanlistan kärkipaikkansa ansiosta. KUVA: JUHA HAKULINEN

Finnish Amateur Championshipin, The Erkko Trophyn miesten sarjan voitti ylivoimaisesti Jesse Saareks, joka käänsi kaksintaistelun Viron Richard Tederia vastaan selvästi edukseen.

Voittokamppailu oli lauantaihin lähdettäessä kahden kauppa, kisaa kahden päivän jälkeen johtaneiden Jesse Saareksen ja Viron Richard Tederin välinen taisto.

Teder pelasi viisi ensimmäistä reikää kolme alle siirtyen kahden lyönnin johtoon. Roolit vaihtuivat nopeasti, kuudennella Saareks tuli rinnalle tehtyään birdien ja Teder bogeyn.

Virolaisen ote lipesi tässä vaiheessa kierrosta lähes täysin. Viimeiset 13 reikää hän pelasi viisi yli parin. Edellisenä päivänä saldo samalla jaksolla oli 11 lyöntiä parempi, -6.

Saareks löi tauluun yhteistuloksen -13 ja Teder hyytyi tulokseen -8. Virolaisen edelle toiseksi kiilasi viimeisen reiän eaglellaan Niilo Mäki-Petäjä (-9).

Nimi suurten mestarien joukkoon

Erkko Trophyn voitto oli Saarekselle eräänlainen merkkipaalu, jonka hän on halunnut urallaan saavuttaa.

Jesse Saareks lähti pelaamaan viimeistä kierrosta ilon kautta. Fiilis parani kierroksen edetessä ja hymy oli herkässä palkintojenjaossa.
KUVA: Juha Hakulinen

”Arvostan näitä kaikkia, jotka ovat tämän kilpailun voittaneet. Pokaalissa on sellaisia nimiä, kuten Ross Fischer ja Mikko Ilonen, kenestä on tullut ihan hyviäkin pelaajia. On makeaa, kun oma nimi on nyt siellä vieressä”, Saareks sanoi kiertopalkinto sylissään.

”Olin aika stedi tuossa lopussa, mutta kaveri (Teder) pelasi vähän huonommin, mitä oli aiemmin pelannut. Sitä kautta minulle aukesi ovi voittamiseen vähän eri tavalla kuin olin kuvitellut. Olin ajatellut, että mennään uusintaan asti. Makeaa, että tämä päättyi näin.”

Palkintojenjaossa Saareks oli mikrofonin varressa elementissään. Taliin saapunut runsaslukuinen yleisö naureskeli nuorukaisen innokkaalle puheelle, jossa hän muisti kiittää tarvittavat tahot mutta myös nostaa esiin ensi viikon Challenge Tour -kilpailun Vierumäellä.

”Jos Golfliitolla on ylimääräisiä villejä kortteja, niin me ollaan Mäki-Petäjän kanssa valmiita lähtemään pelaamaan. Me saadaan kyllä vapaat järjestymään, jos paikka kisaan aukeaa”, Saareks sanoi ja sai yleisön nauramaan makeasti.

Saareks suorittaa varusmiespalvelustaan syyskuulle asti. Paikka Vierumäen kisaan olisi hänelle tärkeä, sillä tapahtuman jälkeen nimetään MM-joukkue.

Joukkueeseen ovat suurella todennäköisyydellä jo varmistaneet paikkansa Markus Luoma ja Elias Haavisto.

Kolmannesta paikasta kisaa Saareksin kanssa ainakin lyöntipelin SM-kultaa napannut Jaapo Jämsä.

Katri Bakker vaikean aamun kautta voittoon

Naisten kilpailussa nähtiin makea revanssi viime vuodesta. Henni Mustosta vastaan uusinnassa viime vuoden Erkossa tappion kokenut Katri Bakker oli ratkaisuhetkillä riittävän terävä, hän otti voiton tuloksella -4.

Katri Bakker on varmistanut paikkansa Suomen MM-joukkueeseen. Kauden parhaassa kunnossaan hän haluaa olla LET:n kaksivaiheisen karsinnan käynnistyessä. KUVA:JUHA HAKULINEN

Ero toiseksi sijoittuneeseen ja tiukan vastuksen Bakkerille antaneeseen Italian Alessia Nobilioon oli kaksi lyöntiä. Ada Huhtala (+1) ansaitsi pronssia.

Hyvän vireen peliinsä viime viikkoina löytänyt Bakker ei saanut ihan toivomaansa alkua päätöspäivään.

”Olin vähän kipeä aamusta, ja sai kyllä skarpata, että fokus pysyi. Alessia pelasi myös hienosti ja teki kisasta tiukan”, Bakker antoi tunnustusta italialaistähdelle, joka on saavuttanut mittavaa menestystä amatööriurallaan.

Kisan ratkaisuhetkeksi Bakker nosti 15. reiän birdieputin, jonka hän upotti Talin piccadillyllä olleen yleisön riemuksi komeasti reikään.

”Sitä ennen minulla ei ollut oikein mikään putti uponnut. Siitä sai vähän energiaa loppukierrokselle. Ja tuossa viimeisellä reiällä kakkoslyönti griinille oli tosi hyvä, se ratkaisi lopulta pelin”, birdieen kilpailun lopettanut Bakker totesi tyytyväisenä.

Talin kenttä on ollut jo pitkään poikkeuksellisen hyvässä kunnossa. Kehuja tuli kilpailijoilta joka suunnasta, ja ansiosta.

”Minulla on muistikuvia Talista Erkko Trophyn aikaan putkeen 20 vuoden ajalta. Tali ei tämän jakson aikana ole kertaakaan ollut näin loistavassa kunnossa”, hehkutti kilpailun johtaja Arto Teittinen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa