Jeongeun Lee6 karkasi Evian Championshipissa – Sanna Nuutinen karsiutuu

Jeongeung Lee6 vei ainakin hetkeksi aikaa jännitysen Evian Championshipin voittotaistosta

Ainon LPGA:n voittonsa US Openista napannut Jeongeun Lee6 kuritti Evian Resort Golf Clubin kenttää ja kilpakumppaneitaan perjantaina tuloksella 61(-10) karaten aamupäivän pelien jälkeen tulokseen -15, seitsemän lyönnin päähän seuraavasta.

Jeongeun Lee6 oli toisen kisapäivän aamun pelaajista aivan omassa luokasssaan. 25-vuotias korealainen teki ulosmenossa (10-18) neljä birdietä, ja kiristi tahtia toisella puoliskolla kuudella birkulla, joista viisi tuli kuudella viimeisellä.

Tilastoiltaan korealainen ei ollut mitenkään häikäisevä, väyläosumia oli 9/13, viheriöltä hän pääsi puttaamaan birdietä 15 kertaa upottaen niistä kymmenen.
Puttimäärä oli luonnollisesti minimaalinen, 23.

Jeongeun Lee6  aloitti ammattilaisuransa kotimaassaan Koreassa erittäin menestyksekkäästi. Hän pelasi satunnaisesti majoreissa LPGA:lla, ja sai kortin vasta 2018 syksyn karsinnoista.

Seuraavana vuonna Lee6 voitti US Openin, joka on edelleen hänen ainoa ykköstilansa LPGA:lla.
Matilda Castrénin
sijoittua toiseksi Volunteers of America Classicissa Lee6 pelasi suomalaisen kanssa kolmannen kierroksen jääden seitsemänneksi neljän lyönnin päähän.

Lee6 rikkoo toisen kierroksen tuloksellaan useita Evian Championshipin ennätyksiä. Neljän kierroksen ennätys -21 on luonnollisesti myös vaarassa. Lee6:n perimmäinen tavoite on varmasti pitää jala maassa ja pelata lauantaina mahdollisimman normaali kierros, joka pitäisi hänet kaukana muiden edellä.

Sanna Nuutinen (75+78,+11) pelasi perjantaina ensimmäisen yhdeksikön pariin, toisen kuusi yli. Kierroksensa loputtua Sanna oli tuloslistalla 125:s. Sijoitus tullee paranemaan muutaman sijan, mutta karsintaraja jäänee 10-11 lyönnin päähän.

Matilda Castrén teki perjantaina avausväylällään bogeyn. 24 reikää pelattuaan Castrén oli kuusi lyöntiä kakkostilasta sijalla 30:s.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät iltapäivän kuumien ryhmien peliä suorana klo 16.30-20.00