Jäykkä selkä Matilda Castrenin jarruna Orlandossa – putosi sijaluvulle 21:s LPGA:n voittajien kisassa

Matilda Castrenin ote pelistä oli lauantain kierroksen toisella puoliskolla kateissa vähän unen ja selän oikuttelun johdosta. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castrenin hyvin käynnistynyt kierros Lake Nona Golf and Country Clubilla pudotti suomalaisen neljän bogin myötä tuloslistan viimeiseen kolmannekseen ennen sunnuntain finaalikierrosta.

Tournament of Champions -kilpailussa kahden päivän jälkeen (72-70,-2) sijalla 12:s ollut Matilda Castren joutui taipumaan kolmannnen kierroksen toisella puoliskolla noustuaan ulosmenossa jo hyviin asemiin.

Koko alkuviikon ajan alaselän kireydestä kärsinyt suomalainen kävi hoidattamassa vaivaansa perjantaina fysioterapeutilla. Selkä notkistui, mutta siitä seurasi peliin lisähaasteita.

”Nyt kun se oli vähän parempi, niin missit olivat vähän molemmin puolin. Aiempina päivinä ne olivat aina oikealla. Kolmannell kierroksella enn pystynyt yhtään aavistamaan, mihin missaa. Se vähän vaikeutti peliä”, seitsemän väylä- ja 11 griiniosumaa lyönyt Castren kertoi tiedotteessaan.

Peli ei kulje vähillä unilla

Castrenia harmitti toinenkin tavanomaisesta valmistautumisesta poikennut tekijä.

”Unta on ollut liian vähän viimeisinä päivinä, kun on ollut niin aikaiset lähtöajat. Kellot ovat soineet neljän ja viiden välillä. Alkaa vähän painamaan, vaikka olen mennyt aikaisin nukkumaan. Mutta niin aikaisin ei pysty menemään nukkumaan, että saisi nukuttua täydet tunnit.”

Kolmannen kierroksen tulos 74,+2 oli 29:n pelaajan kisassa toiseksi heikoin yhdessä kahden muun pelaajan kanssa. Major-voittaja Patty Tavatanakit tarvitsi kierrokseensa peräti 78 lyöntiä.

Brooke M. Henderson osaa voittaa

Kisaa johtaa ennen viimeistä päivää Kanadan Brooke M. Henderson (-14) kolmen lyönnin erolla Nelly Kordaan (-11) ja Nasa Hataokaan (-11).

25-vuotias Henderson oli edellivuoden kisassa toinen Danielle Kangin voittaessa. Henderson on saavutuksiinsa nähden saanut kovin vähän huomiota mediassa. Hän voitti ensimmäisen majorinsa jo 18-vuotiaana, toisen edelliskesänä. LPGA:n ykköstiloja on ansiolistalla peräti 12.

Kilpailun yhdeksästä eurooppalaisesta Castren on kahdeksantena. Näillä keskinäisillä sijoituksilla tulee olemaan käynnistyneen kauden aikana entistä enemmän merkitystä Solheim Cupin joukkueen karsintapisteissä, sekä kapteeni Suzannn Pettersenin miettiessä pelaajia, jotka hän ottaa mukaan villillä kortilla.

Euroopan joukkueeseen otetaan LET:n pistelistan perusteella kaksi parasta, tämän jälkeen maailmanlistalla neljä ensimmäistä. Loput kuusi pelajaa Pettersen poimii joukkueeseensa harkintansa perusteella.

Kauden 2022 aikana Castren putosi maailmanlistalla lähes 50 sijaa, ja on eurooppalaisten keskinäisessä vertailussa 15 ensimmäisen pelaajan ulkopuolella.

Päivän paras tulos oli Hataokan 66,-6. Alle 70 lyönnin tuloksia oli reilusti toistakymmentä.

”Huomenna yritetään parantaa”, suunnitteli Castren.

Edelliskaudella hän jakoi samassa kisassa kymmenettä sijaa Lydia Kon kanssa.

Elisa Viihde Viaplay näyttää sunnuntain kierroksen suorana Orlandosta kello 21.00- 01.00