Jatkuuko Scottie Schefflerin murskatahti Dallasissa: ”Tämä kisa on minulle hyvin merkityksellinen”

Tuore Msstarsin voittaja Scottie Scheffler kävi Houstonissa avaamassa heitollaan MLB:n baseball ottelun. Kuva: GETTY IMAGES

Maailmanlistan ylivoimaiseksi ykköseksi alkukauden neljän voiton myötä noussut Scottie Scheffler ehti juniorina tutustua Byron Nelsoniin, joka parhaimmallla kaudellaan ylsi ykköseksi 18 kertaa.

PGA Tourin Dallasin kisa, AT&T Byron Nelson Championship käynnistyy torstaina TPC Craig Ranchin kentällä.

Kilpailun odotetuin tähti, huhtikuun toisella viikolla Masterrsin voittanut Scottie Scheffler saa kahtena ensimmäisenä päivänä seurakseen Teksasin toisen supertähden Jordan Spiethin sekä edellisvuoden voittajan K.H.Leen.

Suosikkien listalla ovat myös Justin Thomas, Sam Burns, Dustin Johnson, Will Zalatoris ja Xander Schauffele

Scottie Scheffler pelaa ensimmäisen henkilökohtaisen kisansa sittten huhtikuun toisen sunnuntain, jolloin hän sai kauden neljännen ykköstilansa jälkeen vihreän takin päällleen Augusta Nationalilla.

Yhdeksän viikon jakso jonka aikana hän pelasi kuusi kisaa ja voitti niistä neljä jää historiaan. Scheffler oli putken käynnistyessä maailmanlistalla 14:s, Mastersin jälkeen ylivoimainen ykkönen.

Viikonlopun kisa käynnistää toisen rupeaaman kisoja, joihin mahtuu ennen juhannusta kaksi majoria, PGA Championship ja US Open.

Hurjilla jaksoillakin on jossain vaiheessa loppunsa, muutaman viikon tauon jälkeen Schefflerin vire on varmasti arvoituksellinen myös mestarille itselleen.

Byron Nelson huomioi kaikki ihmiset

Scheffler teki Byron Nelsonin nimeä kantavassa kisassa debyyttinsä PGA Tourilla kaudella 2014.

Tulos oli nuorelle amatöörille loistava. Hän pääsi pelaamaan kaikki neljä kierrosta, teki hole-in-onen ja oll tuloslistalla 22.

Schefflerilla oli kunnia tavata Byron Nelson golfuransa alkuvaiheilla useita kertoja.

”Byron Nelson oli aina ystävällinen kaikille ihmisille. Hän oli erittäin ystävällinen myös minulle”, Scheffler muistaa 94-vuotiaaksi elänyttä legendaa, joka syntyi samana vuonnan 1912 kuin aikakautensa muut suuret tähdet, Sam Snead ja Ben Hogan

Nelsonin loisteliaan uran huippuvuosi oli 1945. Hän pelasi 30 kisaa, voitti niistä 18, joista 11 peräkkäin.
Nelson vetäytyi kisakentiltä varsin nuorena, kokonaisvoittojen määrä oli ennätysvuoteen nähden vaatimaton, 52.

Scottie Schefflerin neljä voittoa huhtikuun toiseen viikkoon mennessä on 2000-luvulla hyvin harvinaista herkkua.

Dallasissa odotukset ovat fanien sekä median osalta korkealla. Mikäli alkukauden huuma jatkuu, puheet uusista ennätyksistä ja useamman kuin yhden majorin saavuttamisesta kauden aikana lähtevät vauhdilla lentoon.

”On mukana asua kisaviikon aikana kotona. Rakastan Dallasia ja tämä tapahtuma on minulle erityisen merkittävä”, Scheffler muistutti AT&T Byron Nelson Championshipin mediatilaisuudessa.