Hyppää sisältöön

Jatkuuko Rory McIlroyn ilonpito Washingtonissa? – lähtee ylivoimaisena suosikkina Wells Fargo Championshipiin

Rory McIlroy oli onnensa kukkuloilla pelattuaan haamutuloksensa Augusta Nationalilla. KUVA: GETTY IMAGES

Kaikkien golfia seuraavien mielissä on McIlroyn viimeinen kierros The Mastersissa. Lyötyään 18:lla bunkkerista reikään, kisasssa toiseksi noussut pohjois-irlantilainen totesi, ettei ole koskaan aiemmin ollut yhtä onnellinen golfkentällä.

Rory McIlroy kohtaa torstaina jälleen kerran haasteen, jonka ylittäminen on ollut hänelle läpi uran hyvin työlästä.

Suurimpana ennnakkosuosikkina kisaan lähteminen on tuottanut toki voittojakin, mutta myös käsittämättömän suuren määrän epäonnistumisia dramaattisilla tavoilla jossain vaiheessa kilpailua.

Quail Hollow Clubin sankari

Wells Fargo Championshipn McIlroy on voittanut kahdesti, sen edeltäjän, Quail Hollow Championshipin kerran.

Kymmenen viimeistä kisaa Wells Fargo Championshipissa Quail Hollow Clubin kentällä ovat tuottaneet kahden voiton lisäksi kuusi muuta sijoitusta kymmenen joukkoon.

Haamukierros Augusta Nationalilla jää Mastersin historiaan

Edellisen kisansa, The Mastersin pohjois-irlantilainen pelasi tulokseen 64,-8.

Vertailun vuoksi. Muiden kymmenen pelaajan keskiarvo (top 11-sijoitus) samalta päivältä oli 70,8, eli 6,8 lyöntiä enemmän.

McIlroyn tulos oli The Mastersin paras sunnuntain osalta kautta aikojen.

TPC Potomac on pallonlyöjän kenttä

Koska syksyllä pelattava Presidents Cup pelataan Quail Hollow Clubilla, siirrettiin Wells Fargo TPC Potomaciin, Marylandin osavaltioon lähelle Washingtonia.

Silläkin on pelattu runsaasti PGA Tourin kisoja sekä Seniorien major, mutta mittavasta remontista huolimatta kentällä ei ole Quail Hollown karismaa päällään.

Asiantuntijat ovat yksimielisiä siitä, että TPC Potomacilla tarvitaan monipuolista, osaavaa pallonlyömistä menestykseen.

McIlroy on yllättävänkin nimettömässä osanottajakatraassa ylivertainen suosikki ennen Corey Connersia, Matthew Fitzlpatrickia ja Tony Finauta.

McIlroy on hallitseva mestari edelliseltä keväältä. Syksyllä hän voitti toistamiseen PGA Tourilla ylittäen maagisen 20 voiton rajan.

Niin loistava pelaaja kun McIlroy onkin, täydellinen sulaminen etenkin isoissa kisoissa jossain vaiheessa on pinttynyt todella pahaksi tahraksi.

Discovery+ ja Golf.TV näyttävät suoratoistopalveluissaan kilpailun kaikki neljä päivää.

Torstaina ja perjantaina päälähetykset käynnistyvät klo 21.00, viikonlopun molempina päivinä klo 20.00 kestäen yli puolenyön.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa