Hyppää sisältöön

Jatkuuko Matilda Castrénin matalalento Arkansasissa? – menestys vaatii hurjaa tulosta

Matilda Castrén oli edellisvuonna Arkansasin kisassa 28.

Solheim Cupin sankariksi noussut Castrén käynnistää perjantaina neljän kisan mittaisen viiden viikon kisaputken Pinnacle Country Clubilla, jossa kärkeen yltääkseen on painettava kaasua varsin aggressiivisesti.

Matilda Castrénin avauskierros Arkansas Championshipissa käynnistyy perjantaina kello 16.21 Suomen aikaa. Mahdollisuuksista huolimatta LPGA:n kauden ainoaa eurooppalaisvoittajaa (USA:ssa pelatuissa kisoissa)  ja Solheim Cupisssa ratkaisevan putin upottanutta suomalaista ei ole asetettu erityisen kuumaan ryhmään. 

Peliseurana ovat Thaimaan Pajaree Annanrukarn sekä USA:n Cheyenne Knight, joiden sijoitukset maailmanlistalla ovat 73. ja 111. Mukana osallistujalistalla on kuitenkin suuri osa maailman parhaista. Kolmen kierroksen mittaisessa kisassa kärkitaistoon yltäminen vaatii luonnollisesti hyvää onnistumista.

Hyvän kenttäpelin jatkeeksi lähipelin on oltava erittäin terävää helpoksi luonnehdittavalla Pinnacle Country Clubilla, jossa viiden viimeisen vuoden aikana voittajan yhteistulos on ollut keskimäärin 18,8 alle parin. Keskiarvoksi (par 71) tulee 64,73 lyöntiä. Voittoa puolustaa USA:n Austin Ernst (-20).

Edellisvuonna Castrén pelasi sarjan 70-68-66,-9 ja oli 28.  

Castrén on ehtinyt edellisen USA:ssa pelaamansa LPGA:n kisan jälkeen voittaa Gant Ladies Openin Turussa, sekä sijoittua Evian Championshipissa 19:ksi, olympialaisissa 18:ksi ja Women´s Openissa 20:ksi. Kun tähän yhdistetään alkukesän voitto ja kakkostila USA:sta, sekä Solheim Cupin väkevä esitys, on meneillään oleva putki todella kova. Siitäkin huolimatta, että Euroopan majoreissa ja olympialaisissa Castrén ei ollut terävimmässä vireessään.

Maailmanlistalla hän on 45.

Arkansasin jälkeen Castrén pelaa kaksi perättäistä kisaa New Jerseyssä, ja suuntaa tämän jälkeen Koreassa pelattavaan LPGA:n  kilpailuun.  Japanissa kaksi viikkoa Korean jälkeen pelattavan kisan osallistujalistaa ei ole vielä julkaistu. LPGA:n kausi päättyy näiden jälkeen Floridassa perättäisillä viikoilla pelattaviin Pelican Women´s Championshipiin sekä Tour Championshipiin 18.-21.11.

Tulospalvelu Arkansas Championship

Lähetysajat Elisa Viihde Viaplayssä:

Pe klo 18.30–22.00

La klo 20–23.30

Su 19–22.30

Etsi luettavaa