Hyppää sisältöön

Jatkuuko Matilda Castrénin hyvä putki LPGA Tourilla?

Matilda Castrén pelaa seuraavalla viikolla uransa ensimmäisen majorin Pennsylvaniassa

Matilda Castrén on päässyt LPGA Tourilla hyvää vireeseen. Tänään hän starttaa New Jerseyssä pelattavaan Sophrite LPGA Classiciin.

Matilda Castrénin debyyttikausi LPGA Tourilla on kulkenut mallikkaasti. Matilda putosi kauden kahdessa ensimmäisessä kilpailussa jatkosta, mutta kolmessa edellisessä kilpailussa hän on sijoittunut hienosti 40 parhaan joukkoon.

Hänen paras sijoituksensa on elokuulta, jolloin hän jakoi 25:ta sijaa Marathon LPGA Classicissa. Edellisessä kilpailussa pari viikkoa sitten hän sijoittui jaetulle 35. sijalle.

Tänään käynnistyvässä Sophrite LPGA Classicissa Kaliforniassa asuva Matilda hakee neljättä perättäistä cutin selvittämistä ja nousua LPGA Tourin rankingissa. Kisa pelataan Gallowayn kentällä New Jerseyssä.

60 parasta pääsee finaalikilpailuun

Matilda on arvottu samaan lähtöön Yhdysvaltain Sarah Burnhamin ja Tanskan Nicole Broch Larsenin kanssa. 25-vuotias suomalainen on kolmikosta korkeimmalla rankingissa. Ryhmä lähtee matkaan klo 20.17 Suomen aikaa.

Tämänviikkoiseen kisaan osallistuu kahdeksan pelaajaa rankingin kymmenen parhaan joukosta, joten Matilda pääsee mittaamaan tasoaan LPGA Tourin parhaimmiston kanssa.

Matildan ranking-sijoitus LPGA Tourilla on 84:s. Kiertueen 60 parasta pelaajaa pääsee mukaan joulukuussa pelattavaan finaalikisaan, CME Group Tour Championshipiin. Ennen tämän viikon kisaa Matilda on tuosta rajasta 110 pisteen päässä. Kisoja kiertueella on jäljellä vielä seitsemän, joista majoreita on kaksi: KPGM LPGA Championship ja US Women’s Open.

Kiertueen kärkinaista Danielle Kangia, joka huilaa tällä viikolla, Matilda on 1452 pistettä perässä.

Pisteiden lisäksi jaossa on 1,3 miljoonaa dollaria. Tällä kaudella Matildan on tienannut tähän mennessä 41 000 dollaria palkintorahaa.

Voittoa kisassa puolustaa Yhdysvaltain Lexi Thompson. Muita voittajasuosikkeja ovat muun muassa Korean Inbee Park, Australian Minjee Lee ja Yhdysvaltain Austin Ernst, jotka ovat kiertueen rankingissa sijoilla 2–4.

Maailmanlistalla edellä neljä suomalaista

Tällä viikolla Matildalla on myös mahdollisuus kohentaa sijoitustaan maailmanlistalla ja olympiarankingissa, sillä Ladies European Tour ja LETAS-kiertue ovat tauolla. Vaikka Matilda on esittänyt hyviä otteita maailman korkeatasoisimmalla naisten kiertueella, hän on maailmanlistalla suomalaisista vasta viidentenä.

Hänen edellään ovat Sanna Nuutinen (262.), Ursula Wikström (352.), Tiia Koivisto (449.) ja Noora Komulainen (457.) Castrénin sijoitus Rolex Rankingissa on 461:s.

Olympiarankingissa tilanne on suomalaisittain se, että Nuutinen ja Wikström ovat nousemassa kisakoneeseen maakiintiön perusteella.

Olympiapaikkoja on vain 60, joista maailmanlistan 15 parasta pääsee mukaan kuitenkin niin, että yhtä maata voi edustaa enintään neljä urheilijaa. Loput 45 paikkaa jaetaan rankigissa seuraavilla sijoilla oleville siten, että samaa maata voi edustaa korkeintaan kaksi urheilijaa.

Tulospalvelu

LPGA Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä.  Lähetys Sophrite LPGA Classicista alkaa klo 20.

Etsi luettavaa