Hyppää sisältöön

Jason Daylle täsmäase US Openiin – Steve Williams hakee 15:tta majoriaan aussin caddienä

Steve Williams( vas.) aloitti caddien työt jo kuusivuotiaana. Vierellä Adam Scott.

Maailman menestynein caddie on saanut potkut Greg Normanilta ja Tiger Woodsilta. Kun ansiolistalla on 14 voitettua majoria, Steve Williams saa edelleen tarjouksia maailmanhuipuilta.

Uusi-Seelantilainen Steve Williams on maailman menestynein ja eniten otsikoissa ollut caddie, jonka uran oletettiin olevan jo paketissa hänen lopetettuaan ”keikkailun” Adam Scottin apuna.

Ainakin yksi luku hänen mittavaan ansiolistaansa kirjoitetaan tulevana viikonloppuna, 56-vuotias Williams toimii Pebble Beachissa entisen maailmanlistan ykkösen Jason Dayn apuna.

Williamsin näytöt Pebble Beachin majoreista ovat omassa luokassaaan. Vuonna 2000 hän oli Tigerin tukena tämän voittaessa US Openin 15 lyönnin erolla seuraaviin. Kaudella 2010 Woods oli samalla kentällä neljäs.

Steve Williamsin ura mailapoikana kotikaupungissaan  Wellingtonissa käynnistyi  jo kuusivuotiaana.  Vauhtiin päästyään hän huolehti asiakkaidensa hyvinvoinnista viikonloppuisin kaksi kierrosta päivässä. 13-vuotiaana hänen tasoituksensa oli kaksi, mutta Wiliams koki caddien hommat itselleen paremmin sopiviksi

Williamsin isä järjesti poikansa Australian viisinkertaisen Open Championship-voittajan, Peter Thompsonin caddieksi Uuden-Seelannin avoimiin. Thompson vakuuttui nuorukaisen osaamisesta ja asenteesta käyttäen tätä seuraavina vuosina apunaan Uudessa-Seelannissa pelaamissaan kisoissa.

16-vuotiaana Steve Williams lopetti koulunkäynnin ja suuntasi Europpaan tehdäkseen caddien töitä ammatiksseen. Vuonna 1982 , vain 19-vuotiaana hän aloitti yhteistyön Greg Normanin kanssa. Yhteistä polkua herrat tallasivat seitsemän vuotta, kunnes Great White Shark antoi Willamsille potkut.

Seuraava työnanataja oli USA:n menestyneimpiin pelaajiin lukeutunut Ray Floyd (1989-1999).  Williams oli noussut jo caddien ykkösketjuun hänen aloittaessaan 13 major-voittoa tuottaneen yhteistyön Tiger Woodsin juuri ennen vuosituhannen vaihtumista.

Tiger Woodsin ja Steve Williamsin kättelyt työsuhteen loputtua ovat olleet varsin piinallisia. Kuva vuoden 2013  Open Championshipista

Tiger Woodsin ja Steve Williamsin kättelyt työsuhteen loputtua ovat olleet varsin piinallisia. Kuva vuoden 2013 Open Championshipista

Getty Images

Williamsin ja Woodsin taival päättyi potkuihin  heinäkuussa 2011 Williamsin oltua Tigerin saisrausloman aikan Adam Scottin apuna kahdessa majorissa.

Williams otti potkut raskaasti, ja  lähetti maailmalle tiedotteen jossa purki katkeruuttaan Tigeria kohtaan.

Scottin kanssa aloittamansa  yhteistyö tuotti WGC:n kisan voiton jo elokuussa 2011. Kirkkain kruunu oli kuitenin Mastersin ykköstila 2013, joka oli Williamsille uran 14:s major-voitto.

Autourheilua pitkään vakavasti harrastanut Williams jättäytyi osa-aikaiseksi caddieksi Scottille, joka vuoden 2018 alusta  alkaen on käyttänyt vakinaista caddietä Williamsin jäädessä ”telakalle.”

Jason Daylle yksi vaihde lisää Willamsin avulla? 

Pebble Beachin kisaan Steve Williams siis tulee Jason Dayn mailapojaksi. Parivaljakko kiersi Pebble Beachin kenttää yhdessä edellisviikon lauantaina, jonka jälkeen Day vahvisti työsuhteen alkamisen. Epäselväksi vielä jäi, onko parivaljakon sopimus vain US Openin mittainen vai pidempi.

Jason Day on pelannut US Openin kahdeksan kertaa 2011-2018. Menestys oli etenkin kuuden ensimmäisen vuoden aikana 2011- 2016 upeaa. Aussi oli kahdesti kakkonen, kerran neljäs, kahdeksas ja yhdeksäs. Kaksi viimeistä osallistumiskertaa ovat tuottaneet karsiutumisen.

Maailmanlistan ykkösenäkin käväissyt Jason Day voitti PGA Championshipin kaudella 2015

Maailmanlistan ykkösenäkin käväissyt Jason Day voitti PGA Championshipin kaudella 2015

GETTY IMAGES

Tämän vuoden majoreissa 31-vuotias Day on ollut hyvin esillä. Mastersissa hän oli viides, PGA Championshipissa 23:s Kun listaan lisätään neljäs tila Pebble Beachin helmikuisesta PGA Tour-kilpailusta, Jason Day lukeutuu torstaina alkavassa kisassa ykkössuosikkien merkittävimpiin haastajiin.

Viasat,Viaplay ja Ruutu+ lähettävät US Openin suorina lähetyksinä torstaista sunnuntaihin.

Etsi luettavaa