Jason Day osaa edelleen voittaa – superkierros toi voiton Dallasissa

Jason Day nousi voittonsa myötä torstaina käynnistyvän PGA Championshipin ennakkossuosikkien joukkoon. Kuva: Getty Images

Jason Day katkaisi sunnuntaina viiden vuoden mittaisen voitottoman jakson pelattuaan AT&T Byron Nelson -kilpailussa viimeisen kierroksen tulokseen 62,-9. Kolmannella kierroksella pelinsä kanssa notkahtanut Scottie Scheffler jätettiin viidenneksi.

TPC Craig Ranch tarjosi kilpailijoille odotetusti mahdollisuuuden tulosiloitteluun. Ensimmäisenä päivänä S.Y. Noh iski tauluun luvun 60,-11.

Scottie Scheffler (64-64,-14) johti kisan puolivälissä. Viimeisestä kierroksesta muodostui varsinainen tulosiloittelu. Tuloslistan kuuden ensimmäisen keskiarvo oli hämmästyttävän kova, 64,1 lyöntiä.

Kuluvalla kaudella usean otteeseen taitojaaan väläyttänyt Jason Day teki kieroksensa aikana yhdeksän birdieä ja nousi voittajaksi tuloksin 64-69-66-62,-23.

Ykköstilan lisäksi hänellä on seitsemän muuta sijoitusta 20:n joukkkoon kalenterivuoden 2023 aikana. Maalmanlistalla hän on yksi kovimpia nousijoita. Tammikuun alussa sijoitus oli 112:s, sunnjuntain jälkeen 20.

Ykköstila oli Daylle 13:s PGA Tourilla, mutta ensimmäinen viiteen vuoteen.

Sitkeät selkävammat ovat jarruttaneet harjoittelua ja pelaamista siinä määrin, että 35-vuotias Day on synkimpinä aikoinaan miettinyt vakavissaan uran lopettamista.

Jason Day tunnetaan yhtenä PGA Tourin parhaista puttaajista. Dallasissa pidetyssä kilpailussa hän pohjusti voiton pelillään tiiltä viherölle, jossa oli Strokes Gained -tilastossa paras, puttitilastossa vasta 28.

AT&T Byron Nelsonin ykköstila ajoittui todella makoisaan hetkeen. Torstaina käynnistyy PGA Championship, jonka Day voitti superkaudellaan 2015. Kauden saldo oli viisi ykköstilaa, maailmanlistalla hän nousi tuolloin kärkinimeksi.

Scottie Schefflerin tavoite nousta voitolla maailmanlistan ykköseksi jo kolmannen kerran kuluvan vuoden aikana kariutui Dallasissa heikkoon kolmanteen kierrokseen (71,par).