Hyppää sisältöön

Jason Day aikoo pelata hitaammin kaudella 2017

Jason Day aikoo käyttää kentällä oman aikansa.

Day myönsi PGA Tourin haastattelussa, että hän antoi mielipiteiden vaikuttaa pelaamiseen kaudella 2016. Vuosien 2015 ja 2016 vaihteessa Day voitti seitsemän kilpailua lyhyessä jaksossa. Hän sai kuitenkin pientä kritiikkiä hitaasta pelaamisesta. Jakson aikana Day joutui tuomarin kellotettavaksi neljä kertaa.

Loppukaudella 2016 Day yritti pelata nopeammin. Tällä oli negatiivinen vaikutus peliin, eikä australialainen ole voittanut kahdeksaan kuukauteen. Kauden päätyttyä Day pystyi analysoimaan ettei hän ollut valmistautunut lyönteihin yhtä perusteellisesti kuin kuuman jakson aikana. Day painotti etenkin lyöntien suunnittelua. Hän ei aina kerännyt tietoa olosuhteista riittävän perusteellisesti. 

”Aikaisemmin en miettinyt sitä mitä ihmiset ajattelevat ja pelasin paremmin. Pelasin silti tarpeeksi nopeasti. Minua ei kellotettu usein, pelasin hyvää golfia ja löin enemmän griinejä ja väyläosumia.”

Day ei kuitenkaan aio hidastaa kierrosten kestoa tourilla ja sanoo tietysti pelaavansa nopeammin jos ryhmä jää pelinopeudessa jälkeen. Hän ei kuitenkaan aio olla huolissaan omasta nopeudesta ja aikoo tehdä kentällä kaiken tarvittavan voittaakseen. 

Day myös muistuttaa, että PGA Tourilla ja kaverusten golfkierroksella on melko suuri ero. Älä siis hidasta peliä kotikentälläsi ja huomioi kentän muut pelaajat. 

Havaijilla Jason Day tekee paluun kolmen kuukauden tauon jälkeen. Loppukauden keskeytti selkävaiva, jota Day on huoltanut fysioterapialla talven aikana. Hän on myös lyhentänyt svingiä ja vähentänyt kiertoa selän kestävyyden edistämiseksi. 

 

Etsi luettavaa