Hyppää sisältöön

Janos Uotila: ”Bryson DeChambeaulla on mahdollisuus jopa voittaa pituuslyönnin MM-kisat”

Bryson DeChambeau on kahden viimeisen kauden aikana hämmästyttänyt draiveillaan PGA Tourilla.

DeChambeau selvisi Nevadassa pidettävässä kisassa vaivatta torstain kolmanteen vaiheeseen. Finaalit ovat vuorossa perjantaina.

64 bighitteriä 139:sta ilmoittautuneesta jatkoi keskiviikkona draivien mättämistä neljässä erillisessä 16 pelaajan lohkossa. Olosuhteet olivat täysin toiset kuin tiistaina kisan käynnistyessä. Kova vastatuuli vei mittaa lyönneistä, ja vaikeutti niiden pysymistä sektorissa, johon osuneet lyönnit lasketaan mukaan 
Päivän pisimmäksi lyönniksi jäi 384 jaardinen avaus.

Bryson DeChambeau mittautti pisimmälleen mittaa 357 jaardia ja oli päivän kokonaispisteissään 16:n miehen lohkossaan toinen. Tiistaina hänen pisin avauksensa oli 55 jaardia pidempi (412).

DeChambeaulla on kisassa käytössään hänen normidraiveriaan reilut kaksi tuumaa pidempi, 48 tuumainen Cobra RADSpeed, jossa on ”DeChambeaun normaalia” jäykemipi LA Golf Tour AXS Blue varsi. Tällä työkalulla hän tavoittelee normaaliakin pienempää spinnin määrä ja osumahetkeen alhaista nostokulmaa. 

Hänen harjoituskaverinsa ja apuvalmentajansa, lajin maailmanmestari Kyle Berkshire sai tiistaina pisimmälle lyönnilleen mittaa 455 jaardia, keskiviikkona 127 jaarddia vähemmän (328) selviten silti vaivatta jatkoon. 

Torstain kolmanteen jaksoon selvisi neljästä lohkosta kahdeksan parasta, 32 lyöjää. Näistä 16 parasta selviää perjantain finaalijaksoon, jossa neljä parasta pelaavat pudotuspeleinä mestaruudesta.

Kyle Berkshire ja Janos Uotila uskovat DeChambeaun mahdollisuuksiin

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Kyle Berkshire (@kyleberkshire) jakama julkaisu

Kyle Berkhire on vahvasti mukana meneillään olevan kisan järjestelyissä ja markkinoinnissa. Keskiviikkona hän oli oman osallistumisensa lisäksi kommentaattorinaYoutube-lähetyksessä.

”Bryson tekee todella tälle urheilulle. Hän on hyvä ihminen, joka arvostaa pituuslyöjien osaamista ja nostaa sitä omalla osallistumisellaan hienosti esiin. PGA Tourin on syytä olla hänestä varsin ylpeä” Berkshire suitsutti.

Kun kisaajien määrä on pudonnut vajaaseen neljäsosaan, on DeChambeaulla lajin legendan mukaan vielä mahdollisuudet edetä huomattavasti pidemmällekin.
”Bryson saa niin suuren osan lyönneistään sektoriin, että voittamalla torstaina yhden tai kaksi jaksoa, hänellä on kaikki mahdollisuudet olla mukana perjantaina.”

Janos Uotila työn touhussa Loft Gymissa opastamassa golfareita kuminauhan avulla tehtävistä harjoitteista.

Janos Uotila työn touhussa Loft Gymissa opastamassa golfareita kuminauhan avulla tehtävistä harjoitteista.

Teemu Tyry

Suomalaisen pituuslyönnin pioneeri, Euroopan kiertueella ykköseksi noussut Janos Uotila on ollut samassa kisassa kuudesti mukana, ja selvinnyt yhtä monta kertaa 16:n joukkoon. Parhaimmillaan hän oli kymmenen joukossa. Uotila on jo vetäytynyt kisoista, siitä huolimatta häntä pyydettiin mukaan MM-kisoihin.

”Kisan järjestäjä on ystäväni. En keskenkuntoisena kuitenkaan halunnut lähteä.”

DeChambeaun esityksiä hän on seurannut jo pitkään.
”Olen täysin samaa mieltä Berkshiren kanssa. Dechambeaulla on hyvät mahdollisuudet. Hän on kilpailija, vaativat olosuhteet ovat hänelle eduksi.”
Tiger Woods olisi mielestäni voinut omana aikanaan voittaa pituuslyönnin MM-kisat”, Uotila nostaa esiin vertauksen vuosituhannen alun tilanteeseen.

Uotila  pyörittää yhdessä puolisonsa kanssa Espoon Kerassa  Loft Gym-kuntosalia, jossa asiakkaina on erittäin paljon eri lajien, myös golfin huippuja, kilpaurheilijoita ja harrastajia.

”Golfarien määrä kuntosalillamme on ilahduttavassa nousussa, sijaintimme Gogolf Loungen naapurissa on eduksi molemmille osapuolille ja tietysti golfareille. Meillä on tarkoitus monipuolistaa seuroille ja yhteisöille suuntaamiamme palveluja. Hyvän fysiikan kautta mailanpäähän ja palloon saa vauhtia”, Uotila muistuttaa myös oheisessa artikkelissa. Lisää vauhtia mailanpäähän ja palloon.

Bryson DeChambeau, pisimpiä avauksia ensimmäiseltä päivältä

Pituuslyönnin MM-kisat

Loft Gym

Etsi luettavaa