Hyppää sisältöön

Janne Kasken kisat käynnistyvät Singaporessa: ”Uran merkittävin kausi Asian Tourilla edessä”

Janne Kaske tavoittelee kahdessa kalenterivuoden ensimmäisessä kisassaan menestystä Singaporessa

DP World Tourilla ja Challenge Tourilla kaksi viimeistä kautta enimmäkseen pelannut porvoolainen on innoissaan Asian Tourin täyteläisestä kisaohjelmasta kaudella 2022.

Janne Kasken koti on jo seitsemän vuoden ajan sijainnut Thaimaassa, viimeiset vuodet Bangkokissa. 

Koronaviruksen katkaistua pelit Asian Tourilla alkuvuodesta 2020 Kaske suuntasi kuitenkin Suomeen pelaten varsin runsaasti Challenge Tourin ja nykyisen DP World Tourin kisoja vuosina 2020 ja 2021.

Menestys jäi kauas toivotusta, mutta kotimaassa hän osoitti taitojaan voittamalla Isosaaressa kutsukilpailun (2020) ja Finnish Tourin kisan Pirkkala Golfissa (2021)

Espoo Golfin johtaja Markku Ignatius (vas.) oli Janne Kasken kannustusjoukoissa  elokuussa 2020 Isosaaressa pidetyssä kisassa

Espoo Golfin johtaja Markku Ignatius (vas.) oli Janne Kasken kannustusjoukoissa elokuussa 2020 Isosaaressa pidetyssä kisassa

GoGolf

”Palasin Thaimaahan lokakuun lopussa ja aloin valmistautua Asian Tourin kisoihin. Meillä oli kaksi kisaa Thaimaassa marraskuun lopulla. Peli tuntui pitkästä aikaa todella hyvältä, mutta tuloksellisesti jäi täysin luu käteen kahden missatun cutin myötä”, Kaske sanoo.

”Tuntui kuitenkin että olin ”niskan päällä” suurimman osan ajasta, mutta muutamat lyhyet huonot jaksot pilasivat tuloksen. Näin nuo kisat kuitenkin positiivisina merkkeinä sillä peli oli kokonaisuutena parempaa kuin pitkään aikaan”, Kaske summaa. 

Kaske käynnistää ensimmäisenä suomalaispelaajana kalenterivuoden 2022 ammattilaispelit torstaina. Asian Tourin keskeytynyt kausi 2020–2021 pelataan loppuun Singaporessa kahdella perättäisellä kisalla, Singapore Internationalilla ja Singapore Openilla.

Asian Tourin ohjelma on vahvempi kuin koskaan aiemmin

Janne Kaske säilyttää vahvan kategorian Asian Tourille myös helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Saudi-Arabiassa käynnistyvällä kiertueella (2022-2023).

”Siihen kisaan on promoottorin pyynnöstä eri valintakriteetit. 40 parasta päättyvän kauden rankingista pääsee mukaan. Itseltäni fieldiin mahtuminen edellyttäisi kahta todella vahvaa esitystä Singaporessa.” 

Aramco Saudi Internationalissa on mukana yli 30 maailmanhuippua, joille maksetaan pelkästään starttirahoina yleisen arvion mukaan yli 20 miljoonaa taalaa. Palkintopotissa on viisi miljoonaa dollaria.

Taustalla on Asian Tourin 10 vuoden sopimus Greg Normanin johtaman LIV Golf Investmentin kanssa.

”Tämä on Aasian Tourin historian merkittävin taloudellinen harppaus. Siihen sisältyy myös kymmenen yli miljoonan dollarin täyden pelaajakatraan kisaa sekä arviolta kuusi vastaavan kokoista yhteiskisaa Japanin ja Korean Tourien kanssa. Kun tähän lisätään muutamia muita Asian Tourin pienempiä kisoja, kalenteri on aivan loistava. Nyt vaan toivotaan, ettei covid-tilanne lyö lisää kapuloita rattaisiin”, Kaske iloitsee sopimuksen syntymistä pelaajan vinkkelistä katsottuna.

Bangkokiin palattuaan Kaske on päässyt panostamaan lajitreeniin ja fysiikan kehittämiseen ilman rajoituksia.

”Elämä Thaimaassa on ollut suht normaalia. Reissaaminen on melko työlästä, sillä joka maahan pääsemiseksi on aina oma paperisotansa.”

”Kisojen käynnistyminen lisää myös motivaatiota harjoitteluun. Kolme kuukautta sitten oli vielä  isoja kysymysmerkkejä ilmassa. Se söi kieltämättä vähän terää henkiseltä puolelta.”

GoGolf

Janne Kaske ei vielä ole lyönyt lukkoon koko kauden ohjelmaansa ja mahdollista Suomessa pelaamista kesäkauden aikana. Vaikeaa se tässä vaiheessa olisikin, sillä Asian Tour ei ole kotisivuillaan vielä julkaissut kisaohjelmaansa maaliskuun loppua pidemmälle.

Espoo Golfia Suomessa edustava Kaske on parhaimmillaan ollut Asian Tourin kisassa toisena ja maailmanlistalla sijalla 423.

”Uran isoin kausi on edessä, joten olen kyllä todella innoissani lähdössä hakemaan menestystä.”

Kalenterivuoden avauskilpailu käynnistyy Suomen aikaa varhain torstaiaamuna Tanah Merah Country Clubin Tampines Coursella.

Palkintopotisssa on miljoona dollaria.

Asian Tour

Etsi luettavaa