Hyppää sisältöön

Janne Kaske: ”Puttaamisen pitää lähteä selkärangasta”

Janne Kaske on kääntänyt katseen myös Japanin suuntaan Aasian valloituksellaan

Lyönti kulkee, mutta lähipeli tökkii. Janne Kaske määrittää, että hänen haasteensa ovat mentaalisella puolella. Ilonaihe Kaskelle on hänen ystävänsä John Catlinin läpimurto Aasiassa ja European Tourilla.

Asian Tour on tauolla,  ja syksystä 2014 Thaimasssa asunut Janne Kaske on  viettänyt aikaansa Suomessa huhtikuusta alkaen.

Kotimaassa hän on väläytellyt sijoittumalla toiseksi sekä Lappajärven kisassa että Finnish Tourilla Hirsalassa.

Voittokin on plakkarisssa, Kaske oli uusinnan jälken paras Isosaaressa pidetyssä kisassa par 3-kentällä.

”Se tuli kyllä todella yllättäen, odotin ihan muiden kaverien kisaavan kärkitiloista tapahtumassa, jossa lähipeli ja viheriön ympäristön peli ratkaisi: luononllisesti voitto lämmitti mieltä. Kaveritkin ovat vinoilleeet, että menestyithän sinä erittäin hyvin pienenä Coca-Cola-lähipelikisoissa”, Kaske toteaa.

Itseluottamus on ratkaiseva tekijä

Janne Kaske tunnetaan erinomaisena pallonlyöjänä ja tunnollisena harjoittelijana. Lähipeli, etenkin chippi ja putti ovat jo pitkään olleet pelin akilleen kantapää.

”Niin se on. Tämä kausi etenkin ulkomailla on ollut yhtä vuoristorataa. Hyviä jaksoja on tullut, useat kisat ovat lähteneet liikkeelle huonolla putilla, josta en ole kyennyt nousemaan”, Kaske kertoi ennen meneillään olevan Italian CT-kisan käynnistymistä.

Omalla kohdallaan hän määrittää haasteen pitkälti mentaaliseksi.

Janne Kaske voitti ensimmäisellä Aasian kaudellaan 2015  kaksi kisaa ja nousi maailmanlistan sijalle 423.

Janne Kaske voitti ensimmäisellä Aasian kaudellaan 2015 kaksi kisaa ja nousi maailmanlistan sijalle 423.

GETTY IMAGES

”Puttaamisessa pitäisi kisatilanteessa päästä pois tietoisesta ajattelusta  tilaan, jossa valmistautuminen ja etenkin lyönti tulee selkärangasta, alitajunnasta. Minulla tämä on onnistunut vain ajoittain. Liian paljon ajatuksia tuppaa vaan tulemaan mieleen.”

Kaske kertoo hakevansa harjoittelussa tilanteita, joissa on tietoisesta ajattelusta vapaa.

”Kun pääsen tähän tilaan ja homma toimii,  jauhan ja treenaan pitkään kasvattaakseni itseluottamusta, joka on se voimavara jota lyöntiin lähdettäessä joko on tai ei ole”, hän määrittää.

Ulkomailla Kaske ei ole kuluvalla kaudella onnistunut. Pelit ovat jääneet suurimmaksi osaksi kahden kierroksen mittaisiksi. Edellisen kerran Kaske on saanut maailmanlistan pisteitä toukokuussa 2019, jolloin hänellä oli iso kala koukussa.

Koreassa pidetyssä Asian Tourin kisassa hän oli hyvin lähellä voittoa, mutta jäi lopulta uusinnan jälkeen kakkoseksi. Tuolloinkin jossiteltavaa jäi ratkaisun hetkillä lyhyiltä matkoilta missattuihin putteihin.

Italian kisassa avauspäivän tulos 74,+2 jätti hänet kauas cut-rajan taakse. Suomalaisista Italiassa ovat mukana myös Kim Koivu ja Oliver Lindell.

Kämppäkaveri John Catlinin menestys ilahduttaa

John Catlinilla on portti auki kauden kaikkiin suuriiin kisoihin – Mastersia lukuunottamatta

John Catlinilla on portti auki kauden kaikkiin suuriiin kisoihin – Mastersia lukuunottamatta

GETTY IMAGES

Thaimaaseen paluun ajankohtaa Kaske ei ole vielä kyennyt  päättämään koronaviruksen aiheuttamien matkustusrajoitusten takia.

European Tourin ja Challenge Tourin kisoja viimeisten kuukausien aikana kiertänyt Kaske tuntee erinomaisesti Asian Tourin vuoden 2018 pelaajan John Catlinin.

”Olimme viimeksi kesällä Itävallan kisoissa kahden viikon ajan kämppiksiä. Olen pelannut hänen kanssaan kisoissa ja harkkakierroksilla vuosien varrella yli 50 kertaa. Johnilla on  hieno kasvutarina pelaajana. Ensimmäiset vuodet Aasiassa eivät tosiaankaan olleet juhlaa. Vaan sitten kun hän löysi pelinsä, sitä on ollut hieno seurata.

Kaske hehkuttaa Catlinia huolella.

”Olen todella iloinen hänen menestyksistään ja voitoistaan myös Valderramassa sekä Irlannissa. Kyllä ne olivat ennakoitavissa.  Hänen pelissään on kohdillaan kaikki osaset, joita menestymiseen tarvitaan. Tuon läpimurron pitikin tapahtua ja olen jopa helpottunut, kun odottelin kärksimättömänä hänen nousuaan uudelle tasolle.”

Tulospalvelu

Etsi luettavaa