Hyppää sisältöön

Janne Kaske pika-aikataululla Johannesburgin ET- kisaan: ”Luu jäi käteen”

Janne Kaske rakentaa uraa Aasiassa.

Ilmoittautumisensa kolmeen Etelä-Afrikan ET-kisaan missannut Kaske pääsi takaoven kautta ensimmäiseen kisaan. Matka huipentuu South African Openiin, mikäli paikka aukeaa.

Challenge Tourilla kaksi hyvää kilpailua Espanjassa pelannut Janne Kaske kurvasi  lauantaina päättyneen kisan jälkeen Aurinkorannikolta Helsinkiin. Kun pelaajan itsensä aiheuttama ”ilmoittautumishässäkkä” ratkesi ensimmäisen kisan osalta onnellisesti maanantaina, Kaske otti tarvittavan koronatestin ja lensi tiistaina vällennon kautta Etelä-Afrikan Johannesburgiin.

Ensimmäistä kertaa ammattilaisena Etelä-Afrikassa kisailleen porvoolaisen taival päättyi kahteen kierrokseen tuloksin 74-69,+1. Birdejä hän teki lähes kärjen tahtiin, yhteensä kymmenen. 11 bogia koituivat kohtaloksi.

”Luu jäi käteen täältä. Torstaina löin hyvin palloa, mutta heikko scramblaaminen (1/8) ja muutamat huonot pomput torpedoivat tuloksen. Toinen kierros oli  heikompaa svingaamista, mutta lähipeli ja putti toimi kahta kolmen putin greeniä lukuunottamatta. Aika pahasta asemastahan tässä joutui lähtemään  kisaan, joten ei voi muuta kuin hyväksyä tilanteen”, Janne Kaske kiteytti ensimmäisen kisaviikon annin.

Seuraavan viikon kilpailuun suomalaisella ei ole asiaa. Kolmen kisan kiertueen päätapahtuma South African Open pelataan Sun Cityssa, parin tunnin ajomatkan päässä Johannesburgista.

”Olen kuullut Gary Playerin suunnittelemasta kentästä paljon hyvää. Käyn sitä pelaamassa jo alkavalla viikolla. Varmaa se ei ole, mutta todennäköisesti pääsen kisaan mukaaan, joten jään paikkaa tänne nyt kärkkymään”.

Sun Cityssa piti pelattaman aiempien vuosien tapaan ET:n finaalikisoihin kuuluva Nedbank Challenge, mutta se peruttiin koronan vuoksi. 

”Jään tänne kärkkymään paikkaa tohon South African openiin. Todennäköisesti pääsen mukaan.”

Jobu Openissa suurin osa pelaajista on etelä-afrikkalaisia, jotka ovat miehitttäneet myös kärkipaikat. Kärjesssä on Jacques Blaauw (-13), jonka sijoitus maailmanlistalla on 476.  Kun tuloslistan kärjestä otetaan 12 ensimmäistä, heidän keskimääräinen sijoituksensa maailmanlistalla on päälle 300:n.

Etelä-Afrikan nouseviin tähtiin lukeutuva Wilco Nienaber hätkähdytti 399 metrisellä avauksellaan kentän neljännellä väylällä. Myötätuuli, alamäki, sekä kentän sijainti 1 750 metrin korkeudella edesauttoivat bighitterin pallon lentoa ja pomppuja

Osallistujalistalla on vain kaksi miestä, jotka ovat listalla sadan joukossa.

Joburg Open, tuloslista

Etsi luettavaa