Hyppää sisältöön

Janne Kaske päivän parhaalla tuloksella yhdeksänneksi Singapore Openissa

Janne Kaske oli kahden muun pelaajan kanssa päivän kuningas Sentosa Golf Clubilla tuloksellaan 66,-5. (KUVA: GETTY IMAGES)

Kaske (73-66,-3) sai perjantaina Asian Tourin todellisessa klassikkossa siivet selkäänsä pelaten saman tuloksen kuin johtopaikkaa pitävä kahden ensimmäisen kierroksen pelikaveri Sihwan Kim.

Thaimaan Bangkokia jo vuosia asuinpaikkanaan pitänyt Janne Kaske oli perjantain kierroksella todellinen yllättäjä.

Hän paransi tulostaan täysin samoilla luvuilla kuin Matilda Castrén (73-66) Orlandossa kivuten yhdeksänneksi. Myös Castrénin sijoitus on jaettu yhdeksäs ennen viikonloppua.

Yllättäväksi Kasken superkierroksen tekee se, että kahden viimeisen kauden aikana myös ahkerasti DP World Tourilla ja Challenge Tourillla kiertänyt konkari on ollut pelinsä kanssa varjojen mailla kansainvälisillä kentillä varsin pitkään.

Suomessa hän väläytteli vuosina 2020 ja 2021 voittamalla Suomen PGA:n mestaruuden, Pirkkalassa Finnish Tourin kisan sekä Isosaaressa shoot-outina pelatun kisan.

Edellisen viikon kisassaan, niinikään Singaporessa Kaske karsiutui selvällä marginaalilla osuttuaan vain välttävästä väyliin. Singapore Openissa hän rakensi perjantain tuloksen 66,-5 vain viidellä väyläosumalla 14:sta torstain (73,+2) tapaan.

Viikonloppuna väyläosumien määrä on menestyjillä huomatttavasti korkeammalla, johon Kaske myös tähtää.

Asian Tourin kausi 2020-2021 päättyy aiemmin todellisena suurkilpailuna tunnettuun Singapore Openiin. Kisan voittajien lista on varsin nimekäs etenkin vuosituhannen vaihteen jälkeen.

Adam Scott on voittanut kolmasti, Matt Kuchar, Sergio GarciaAngel Cabrera, Shaun Micheel, Matteo Manassero ja Ian Poulter lukeutuivat parhaina vuosinaan ehdottomaan eliittiin.

Kaske pääsi kaudella 2019 Koreassa uusimaan voitosta Asian Tourin kisassa jääden kuitenkin toiseksi.

Tulospalvelu

Elisa Viihde Viaplay ja Viasat Golf näyttävät Singapore Openin kaksi viimeistä päivää suorana klo 5.00-10.30.

Etsi luettavaa