Hyppää sisältöön

Janne Kaske mukaan ET:n karsintafinaaliin: ”Mahdollisuus tehdä ensi vuodesta todella kutkuttava”

Janne Kaske lähtee loppukauteen myös ET:n paikka mielessään

Janne Kasken kakkossija keväällä Asian Tourilla varmisti paitsi paikan kiertueelle tulevaksi vuodeksi, mutta myös paikan European Tourin karsintafinaaliin. Onko Kaskesta luvassa seuraava suomalainen European Tour -pelaaja?

European Tourin karsinnat käynnistyvät syyskuussa ja karsintafinaali käydään marraskuun puolivälissä Luminessa Espanjassa. Kolmen vaiheen karsinnasta parhaat pelaajat pääsevät välttämään ensimmäisiä vaiheita. 

Janne Kasken osalta menestys Asian Tourilta avasi portit suoraan karsintafinaaliin, joka osittain yllätti myös porvoolaislähtöisen Kasken. 

”Sain viikonloppuna hyviä uutisia, paikka ET:n karsintafinaaliin aukesi tämän vuoden Aasian Tourin rankingin kautta. Top-5 ilmoittautuneista rankingissa pääsi suoraan finaaliin”, Kaske viestitti. 

Janne sai täten vapaalipun kilpailuun minne rahkeet eivät ole koskaan aiemmin riittäneet. Kakkosvaihe on tullut tutuksi kaksi kertaa, mutta lippua finaaliin ei ole löytynyt. Nyt tuleva mahdollisuus antaa reilun mahdollisuuden saada upea kansainvälinen kalenteri vuodelle 2020. 

”Hienoa saada tämä mahdollisuus. Aasian tourin top-60 categoria on jo varmistettu ensi vuodelle ja nyt on vielä mahdollisuus tehdä 2020 vuoden lähtökohdista entistä kutkuttavimpi! Kausi jatkuu täällä ensi viikolla Indonesian Aasian Tour kisalla. Kaikenkaikkiaan tänä vuonna on ohjelmassa vielä noin kymmenen kisaa. Näiden joukossa myös todennäköisesti kaksi AT/ET yhteiskisaa Mauritiuksella ja Etelä Afrikassa”, Janne kertoo loppuvuoden suunnitelmiaan. 

Kaske haluaisi Asian Tourin loppukauden aikana voittaa vielä golfkilpailun: 

”Tottakai voitto on mielessä! Ens viikon kenttä varsinkin on mulle tuttu ja pelille sopiva. En oo pelannut viimeaikoina kuin pari viikkoa sit ton Malesian AT kisan missä missasin cutin 2 lyönnillä. Peli tuntui tosin hyvältä mutta pallo ei nyt vaan halunnut mennä reiäkään tolla viikolla”, Janne päättää. 

CT:n kolmikko ja Sami Välimäki aloittavat vähintään kakkosvaiheesta

European Tourin karsintojen suhteen paikan kakkosvaiheeseen ovat käytännössä varmistaneet myös Sami Välimäki Pro Golf Tourin menestyksen kautta, Oliver Lindell, Roope Kakko ja Antti Ahokas ovat varmistaneet paikan kakkosvaiheeseen Challenge Tourin kautta. 

Antti Ahokas kertoo, että tavoitteena on tässä vaiheessa välttää kakkosvaihe Challenge Tourin kautta. 

”Kaikki me päästään vähintään toiseen vaiheeseen. Jos rankingissa on 45 parhaan joukossa, niin välttää toisen vaiheen ja hyppää suoraan finaaliin. Se nyt varmasti loppukauden aikana on ainakin yksi tavoittelemisen arvoinen asia CT:n pelaajille”

Ahokkaalla on todennäköisesti 3-6 kilpailua kautta jäljellä Challenge Tourilla. 

”Kutsuja on kaksi, mutta uskon kategorialla mahtuvan vielä pariin kisaan ja toivottavasti ranking riittää finaaleihin joita on ensin kiinassa kaksi ja finaaliin mahtuu 45 parasta”, Antti kertoo loppukauden kalenteria. 

European Tourilta huonoimmassakin tapauksessa paikka karsintafinaaliin

European Tourin rankingissa Kalle Samooja (113), Tapio Pulkkanen (111) ja Kim Koivu (136) ovat nykyisillä sijoituksillaan kaikki matkalla karsintafinaaliin. Toki todellisuudessa viime vuonna 116 parasta sai pitää pelioikeutensa ja se lienee lähellä tämänkin vuoden numeroa. 

Pahimmassakin tapauksessa Samooja, Pulkkanen ja Koivu pääsevät suoraan karsintafinaaliin. 

Etsi luettavaa