Hyppää sisältöön

Janne Kaske lähti Pirkkalaan vailla odotuksia: ”Tuloksenteon taito kantoi voittoon”

Janne Kaske kuittasi ykkösrahat Pirkkalasta

European Tourilla tuloksellisesti pitkään alisuorittanut Janne Kaske teki hämmästyttävän tasonnoston AFPGT:n voitollaan Pirkkalassa.

Kauden rahakkain Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailu, Eezy Open päättyi Janne Kasken (-8) voitonjuhliin.
Espoon Golfia edustava Kaske kukisti uusintaan venyneessä kilpailussa Helsingin Golfklubin Martin Plukan. Kaske kuittasi voitostaan 10 600 euroa.
Naisten kilpailussa Matilda Svahn (+3) otti ylivoimaiseen tyyliin uransa ensimmäisen Audi Finnish PGA Golf Tourin voiton.

Kaske lähti päätöskierrokselle viisi lyöntiä kärjen takaa, eikä ensimmäiset yhdeksän reikää vielä luvanneet mitään ihmeitä. Mutta takaysillä kokenut ammattilainen sai puttinsa uppoamaan, ja hän pelasi takaysin viisi alle parin.

Kaske oli maalissa reilusti ennen viimeisessä ryhmässä pelanneita Martin Plukkaa ja Sakke Siltalaa, jotka olivat tilanteessa -9 ennen viimeistä reikää.
Siinä nuorten amatöörien peli kuitenkin sakkasi ratkaisevasti, kun Siltala sortui tuplabogiin ja Plukka bogiin. Edessä oli Kasken ja Plukan välinen uusinta.

Uusintareikänä pelattua Golf Pirkkalan 18. reikää jouduttiin pelaamaan kahteen otteeseen ennen kuin voittaja selvisi. Kaske teki toiselle uusintareiälle birdien, jonka turvin hän pääsi tuulettamaan voittoaan.

”Olen hyvin itsekriittinen, enkä ole tyytyväinen peliini tässä kisassa. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että taistelin ja pysyin positiivisena. Takaysillä alkoi sitten putit uppoamaan, ja tiesin, että alan olemaan aika lähellä kärkeä. Pysyin hetkessä, enkä alkanut jännittämään. Otin sen, mitä tänään oli otettavissa, ja voitto on aina voitto, vaikka se tulisikin omasta mielestä vähän rumalla tavalla”, Kaske kertoi kisan päätyttyä.

Lyönti oli täysin hukassa

GoGolfille antamassaan haastattelussa  Kaske muistutti lähtökohdastaan kisaan. Hän on päässyt näyttämään taitojaan ET:n kisoissa tiheään tahtiin keväällä ja kesän aikana. Yhtä kisaa lukuunottamatta tulos on ollut varsin ruminkin luvuin kirjaimet MC nimen perään. 

”Ehkä erona oli että tällä viikolla koitin ottaa tämän enemmän selviytymishaasteena, vaikka lyönti olikin ihan hukassa. Toki myös se että olin kuitenkin vielä iskuetäisyydellä kärkeen piti ajatukset skarppina ja yritin antaa itselleni mahdollisuuden tuloksen tekoon.”
”Kärjessä pelaaminen, kisasta riippumatta on kuitenkin motivoivampaa kuin cut rajalla heiluminen. Nyt pari päivää lepoa ja sitten treeniviikko ennen  ET kisoja. Otetaan tästä  scooraamisen taito ja koitetaan lisätä siihen varmempaa lyömistä”, Kaske suunnitteli.

Eezy Open keräsi kehuja joka suunnasta ja Kaske yhtyi kehujien joukkoon palkintojenjaon jälkeen.

”Loistavaa, että näin iso potti on saatu kasaan kansallisen tason kiertueen kisaan. Se on kiitettävä summa. Järjestelyt olivat loistavat. Ja pitää myös mainita, että yleisön edessä oli kivaa pelata. Täällä oli loistava tunnelma. Toivottavasti ensi vuonna tulemme uudestaan tänne”, Kaske kiitti.

Yleisen sarjan kolmanneksi sijoittui Sakke Siltala (-7). Ilari Saulo ja Lassi Burman jakoivat neljännen sijan (-5).

Matilda Svahn suuntaa Texas State Universityyn

Naisten kilpailussa Matilda Svahn lähti päätöspäivään viiden lyönnin etumatkan turvin. Katri Bakker (+9) tarjosi sopivaa haastetta Svahnille, mutta takaysin aikana ero venähti lopulta kuuteen lyöntiin. Kolmanneksi sijoittui kotikentällään pelannut Maria Lahdensuo (+15).
Svahn antoi itselleen puhtaat paperit tiilyönneistään, joissa hän säilytti rauhallisuuden aiempia päiviä paremmin.

Matilda Svahn oli viiides naisten sarjan voittaja tällä kaudella yhtä monennessa kilpaiilussa

Matilda Svahn oli viiides naisten sarjan voittaja tällä kaudella yhtä monennessa kilpaiilussa

Juha Hakulinen

”Pysyin rennompana kuin eilen. Oli kiva huomata, että henkiset asiat ovat menneet eteenpäin. Tämä oli ensimmäinen voittoni Finnish Tourilla, ja tämä tuntuu aika hyvältä”, Svahn hymyili.
Svahnin elämässä alkaa uusi vaihe kuukauden kuluttua, kun hän suuntaa Yhdysvaltoihin ja aloittaa opintonsa Texas State Universityssä.

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu 18.8., jolloin käynnistyy Paltamo Open

Tulospalvelu

Etsi luettavaa