Hyppää sisältöön

Janne Kaske eteni alkuvaikeuksien kautta Japan Tourin finaalikarsintaan – päätöspäivän huipputulos pelasti

Janne Kaske on kahden kierroksen jälkeen mukana voittotaistossa

Janne Kaske pelasi itsensä hienosti Japanin Tourin karsintojen viimeiseen vaiheeseen.

Janne Kasken kausi jatkuu Asian Development Tourin päätöskisan sijaan Japan Golf Tourin finaalikarsinnassa. Tämä varmistui hetki sitten, kun Kaske saapui päätöskierrokselta maaliin.

Kaske pelasi tänään tuloksen 66, mikä riittää nostamaan hänet selvästi 29 parhaan joukkoon karsintojen kolmannen vaiheen kilpailussa.

Porvoolaislähtöinen golfari laittoi pelin tiukille, sillä hän aloitti karsintakisan huonosti. Hän pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta tulokseen +3.

”Koko karsinta meni aika taisteluksi ensimmäisen kierroksen hölmöilyn takia. Tein yhdelle par 4:lle kahdeksikon ja otin vielä vikalla reiällä neljän putin tuplan. Muutenkaan ensimmäiset rundit eivät olleet ihan parasta itseään”, Kaske sanoi GoGolfille

”Kylmässä tuulisessa säässä pelaaminen tuntui kaikin puolin haastavalta, kun oon viime vuosina tottunut täysin päinvastaiseen.”

Kolmannella kierroksella hän alkoi saada pelistään kiinni pelaten tuloksen 70, ja viimeiselle kierrokselle Kaske täräytti bogittoman 66 lyönnin kierroksen. Yhteistulokseksi muodostui näin -5 (74-73-70-66), kun karsintaraja tulee olemaan Kasken arvion mukaan joko -1 tai -2.

”Onneksi vika rundi lähti heti hyvin porteista, olin -2 kolmen reiän jälkeen. Takaysillä vielä kolmen birkun putki antoi luvan hengähtää ja sain rauhassa lasketella maaliin.”

Kaske on pelannut Aasiassa viime vuodet pääasiassa pienempiä kiertueita, mutta nyt hänellä on jo plakkarissa pelioikeus ensi kaudelle Aasian Tourille, joka varmistui viime viikolla, kun Kaske sijoittui toiseksi kiertueen toiseksi viimeisessä kisassa varmistaen paikan seitsemän parhaan joukossa ennen viimeistä kilpailua.

ADT:n päätöskisa ja Japan Golf Tourin finaalikarsinta pelataan samaan aikaan, joten Kasken on nyt helppo valita lähtö Japaniin. Japan Golf Tourille pääseminen on hänelle prioriteetti numero yksi, sillä kiertue tarjoaa suuremmat palkintorahat kuin Asian Tour.

”Viime viikolla varmistunut Asian Tourin kortti varmasti tuo vapautuneisuutta peliin näissä karsinnoissa. Ideaalitilanne ja päätavoite on täällä Japanissa, mutta tieto siitä, että ei ole ihan tyhjän päällä missään tapauksessa on tietenkin positiivista”, Kaske kertoi.

Japanista Kaske matkustaa viikoksi kotiinsa Bangkokiin harjoittelemaan, ennen kuin palaa takaisin taistelemaan pelipaikasta maailman kolmanneksi suurimmalla golfkiertueella.

Mikäli Kaske läpäisee karsinnat, hän tekee golfhistoriaa, sillä kukaan suomalainen ei ole aiemmin pelannut Japan Golf Tourilla.

Etsi luettavaa