Hyppää sisältöön

Jan Lillbergin wedge tulikuumana Rovaniemellä – kaksi hole-in-onea samalla kierroksella

Jan Lillbergillä oli pöljä päivä Santa Clausin lumikentällä. Kaksi holaria ja yksi lip-out

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio teki ensimmäisen kauden 12:sta hole in onesta. Kenttä on avoinna yli pääsiäisen.

Jan Lillberg oli torstana 25.3 juhlakaluna Ounasvaaran  pohjoisrinteillä sijaitsevalla Santa Claus Golfin talvikentällä Rovaniemellä.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Santa Claus Golf (@santaclausgolf) jakama julkaisu

Lillberg teki kaksi holaria peräkkäisillä kierroksilla samalla väylällä, reilun tunnin välein. Tapahtumapaikka oli kentän viides, jonka valkio on 73 metrin päässä tiiauspaikalta.

Mailana molemmilla kerroilla oli 58 asteinen wedge.

”Ensimmäisellä pallon suunta oli pari metriä lipusta oikeaan, josta se rullasi reikään. Toisella onnistumisella lyönti lähti suoraan lippua”, Lillberg kertoi.

Jani Lillbergin  päivä alkoi vahvasti jo ennen holareitakin, sillä 101 metrisellä avausreiällä  pallo lensi suoraan reikään, kiersi 360 astetta ja tuli ulos. Kolmas holarikin samana päivänä oli siis lähellä.

”Oli sellainen päivä, että kaikki lyönnit tuntuivat onnistuvan”, tasoituksella 8,2 pelaava Lillberg myhäili kuuman putkensa jälkeen.

Santa Claus Golfin toimitusjohtaja Pia Lillberg on holarisankarin vaimo.

”Kenttä on nyt ollut avoinna 51 päivää ja holareita on tullut yhteensä 12. Ensimmäisen  teki uusi kaupunginjohtajamme Ulla-Kirsikka Vainio vain 4 päivää kentän aukeamisesta. Kolme holareista on tehty kisoissa. Janin onnistumisten lisäksi kahtena muunakin päivänä on tullut kaksi hole in onea, eri pelaajien tekemänä”, Pia Lillberg kertoo.

Holarien hyvää määrää lisää reiän normaalia suurempi halkaisija (15,24cm) sekä väylien lyhyys.

Talvigolfissa viheriöiden hoidossa ja reiän kairaamisesssa on käytössä erikoisvälineet

Talvigolfissa viheriöiden hoidossa ja reiän kairaamisesssa on käytössä erikoisvälineet

Santa Claus Golf

Talvigolfin suosio on kasvanut Rovaniemellä

Helmikuussa alkupuolella avatun lumikentän käyttö on ollut ennätyksellistä.

”Kierroksia ennen viikonloppua  on pelattu 3619. Edelliskauden kokonaissaldo 2652 on aiempi ennätys, jonka saatamme jopa tuplata, mikäli kelit sen sallivat. Perjantai oli kauden huippupäivä, 152 kierrosta”, Lillberg kertoo kauden 2021 golfboomin ensimmäisistä ennätyksistä Suomessa.

Santa Claus Golf

Aiempina vuosina Rovaniemellä on pelattu talvigolfia huhtikuussa  keskimäärin 13. päivään asti. Varsinainen kenttä on avattu tästä noin 3,5 viikon päästä.

”Lunta on nyt vain 50 senttiä, joten talvigolf voi jäädä normaalia lyhyemmäksi. Pääsiäisen yli kentän kyllä pitäisi kestää yöpakkasten ansiosta. Toivotamme vieraspelaajat lämpimästi tervetulleiksi Santa Claus Golfiin myös kesäkaudella”, Lillberg muistuttaa lähes ympärivuotisista pelimahdollisuuksista Rovaniemellä.

Santa Claus Golf, talvikenttä

Santa Claus Golf

Etsi luettavaa