Hyppää sisältöön

Jämi Snow Golfin 20-vuotiskisa lauantaina – kausi jatkuu pitkälle maaliskuulle

Jämillä on aihetta juhlaan. Hannu Narvin ideoima ja perustama kenttä on liikuttanut golfareita 20 vuoden ajan. KUVA: Jämi Snow Golf

Suomen ja mahdollisesti koko maailman ainoalla 9-reikäisellä täysmittaisella lumikentällä juhlitaan scramble-kisaa pelaamalla lauantaina 25. helmikuuta.

Lumigolfin osalta kausi Jämijärven kunnassa, Satakunnassa sijaitsevalla Jämin luontoalueella on ollut kelien vaihtelujen vuoksi varsin vaikea.

Jämi Snow Golfin nykyisin pyörittämän kentän hoitoa ovat vaikeuttaneet etenkin lämpötilojen vaihtelut paukkupakkasista useiiin lämpöasteisiin, sekä väliin voimakkaat lumikuurot.

Kilpailuja on jouduttu siirtämään. Näin kävi myös kentän 20-vuotiskisalle. Edelliseen viikonloppuun ajoitettu kisa pelataan tulevana lauantaina.

Skineissä kaksi holaria samalla reiällä

”Nyt näyttää oikein hyvältä. Kenttä on hienossa kunnossa, sääennnuste lupaa oivaa keliä ja auringonpaistetta. Uskon, että 18-reiän kisasta ja tapahtumasta tulee arvonsa mukainen”, kertoo kentän toiminnassa lähes sen alusta asti mukana ollut Jyrki Järventausta.

Jämillä on runsaasti perinteitä ja osaamista avoimien kisojen ja jopa epävirallisten SM-kisojen järjestämisestä.

Lumigolfin epävirallisia SM-kisoja kenttä on isännöinyt viidesti, kertaalleen paikalliset ovat ottaneet mittaa Ryder Cup hengessä erillisissä otteluissa muun Suomen ja Lahden joukkueista.

”Tavallisten viikonloppukisojen määrä on vaihdellut keleistäkin johtuen vuosittain kolmen ja yhdeksän tapahtuman välillä.”

Juhlakisaaa mahtuu 30 paria. Keskiviikkona oli tilaa enää kolmelle parille. Ilmoittautumisaika loppuu perjantaina kello 16.00 asti.

”Juhlimme pelin ja kisan merkeissä. Kierrosten välissä on osallistujille laavulla tarjolla Jämin rahtipalvia, paikallista laadukasta lihamakkaraa”, Järventausta jatkaa.

Parikilpailun lisäksi päivän ohjelmaan kuuluu kaikilla kentän kolmella par-kolmosella lähemmäs lippua -kisa.

”Taidamme muuten olla ainoa kenttä Suomessa, jossa paikallisten skineissä ei reikä mennyt jakoon. Kaksi pelaajaa ylsi holariin samalla väylällä.”

Vaikka holareita on tehty runsaasti, täysimittaisella kentällä tulokset ovat piukassa.

Kenttäennätys 69,-3 on Aleksi Myllymäen nimissä.

”Toivotamme vieraat lämpimästi tervetulleiksi pelaamaan viikonloppujen lisäksi viikolla, sekä viettämään luontopäivää, johon voi toki yhdistää muitakin talvisia harrasteita”, Järventausta muistuttaa.

Kilpailukausikin jatkuu säiden salliessa vielä pitkälle maaliskuuhun.

”11.3 ohjelmassa on neljän hengen scramble, jolle uskomme myös olevan tilausta.”

Jämi Snow Golfin puttausalueet on saatu timanttiseen kuntoon
Jämillä toivotaan kauden parhaiden golfkelien olevan vasta tuloillaan.
Kuva: Heikki Lehtonen

Kysyttäessä Jyrki Järventausta nostaa kentän 20-vuotisen olemassaolon ajalta esiin ikimuistoisimpana kokemuksena pääsiäisen keväällä 2017.

”Kenttä oli upeassa kunnossa, aurinko paistoi kaikkina neljänä päivänä ja oli lisäksi peilityyntä. Tuosta lumigolfkokemuksesta on vaikea pistää paremmaksi”, hän muistelee.

Hannu Narvia on kiittäminen Jämin lumikentän ideoinnista ja käynnistämisestä. Kuva: Jämi Snow Golf

Luontopäivää ja golfkierroksia Jämi Snow Golfin kentällä on helppo suositella kaikentasoisille lajin harrastajille.

Artikkelia korjattu 23.2. klo 23.00

Otsikossa oli kisapäiväksi laitettu sunnuntai. Oikea päivä on lauantai 25.2

Kenttäennätyksen haltija on Aleksi Myllymäki, ei hänen veljensä Erik, kuten alkuperäisessä versiossa luki.

Jämi Snow Golf

Etsi luettavaa