Hyppää sisältöön

Jack Nicklausin kultainen Rolex huutokaupataan – hinnan povataan nousevan pilviin

Jack Nicklausin kultainen Rolex myydään huutokaupassa. Ennen tätä päivää kaksikko on kulkenut yhdessä pitkän matkan.

Paul Newmanin Rolexista maksettiin huutokaupassa lähes 18 miljoonaa dollaria. Jack Nicklausin ranteessa 60-luvun lopulta kulkeneen kellon arvo paljastuu pian.

Jack Nicklaus on golfikoni. Kellojen ikoni on puolestaan sveitsiläinen Rolex, joka on pitkään ollut vahvasti mukana golfissa.

Tänään nähdään, kuinka korkealle arvostetaan Jack Nicklausin ranteessa pitkän matkan kulkenut kultainen Rolex, sillä se huutokaupataan New Yorkissa kellojen myymiseen erikoistuneessa huutokaupassa.

Kyseessä oleva aikarauta on 18 karaatin kullasta valmistettu Rolex 1803 Day-Date, jonka hinta uutena on noin 30 000 dollaria. Hyväntekeväisyyshuutokaupassa kellon hinnan arvioidaan nousevan todella korkealle, jopa miljooniin.

Esimerkiksi kun Paul Newmanin Rolex Daytona vuodelta 1968 huutokaupattiin kaksi vuotta sitten, sen hinta nousi lähes 18 000 000 dollariin. Newmanin kello oli lahja hänen vaimoltaan ja sen taakse oli kaiverrettu teksti: Aja varovasti.

”Kultainen karhu” puolestaan sai kellonsa lainaksi puolestaan sveitsiläiseltä kellotehtaalta, mutta Nicklaus piti sitä ranteessa Forbes-lehden mukaan peräti 12:n voittamansa majorin aikana – ei tosin kierroksilla, sillä toisin kuin osa pelaajista, Nicklaus ei pelannut kello kädessä.

Hyväntekeväisyyskohde on Nicklausin ja hänen Barbara-vaimonsa perustama Children’s Health Care -säätiö, jonne Golf.comin mukaan on kerätty vuosien varrella rahaa peräti 100 miljoonaa euroa.

Tänään tiedämme, kuinka paljon kultainen kello kartuttaa sinne lisää rahoja.

Etsi luettavaa