Hyppää sisältöön

Jack Nicklaus pyysi huippupelaajalta anteeksi virhearviointiaan: ”Pahoittelen ennakointiani”

Jack Nicklauksen analyysit ja yksinkertaistetut ohjeet vuosikymmenten takaa ovat nousseet oman sarjansa klassikoiksi

Major-tilaston ykkönen Jack Nicklaus laittoi onniitteluviestin Justin Thomasille, joka menetti katkeralla tavalla voiton uusinnassa oltuaan kahteen otteeseen lälhes varma kisan sankari.

Kokeneillekin osaajille sattuu virhearviointeja sekä liian aikaisia tilanteisiin reagointeja golfkentällä.

Tilanne on yleinen kierroksen aikana viheriöillä putattaessa. Kun pelikaverin putti näyttää hyvältä ja on mahdollisesti menossa reikään, melkoinen osa golfereista onnittelee / kannustaa ”hyvä”huudolla. Kun pallo ei stten aina uppoakaan reikään, puttaajaa harmittaa kuin pientä oravaa. 

Jack Nicklaus oli sunnuntaina matkustamassa Floridan kodistaan Ohioon Muirfield Villagelle, jolla torstaina käynnistyy Memorial Tournament.

Tourin edellinenkin kisa pelattiin loppuun samalla kentällä sunnuntaina. Nicklaus oli myöhästymässsä kisan loppuratkaisuista, sillä startteja oli aikaistettu huonon kelin uhan takia useilla tunneilla.

 ”Golden Bear” seurasi kisaa kuitenkin ruudulta noustessaan Floridassa koneeseeen. Hän näki   Juarin Thomasin upottavan ensimmäisellä uusintareiällä birdieputin 15 metrin matkalta. Nicklauksen tavoin moni muukin ajatteli Collin Morikawan taipuvan kakkoseksi. Hänellä oli reilun seitsemän metrin mittainen putti, jolla kisan ratkaisu siirtyisi toiselle väylälle. Nicklaus ei jäänyt tätä odottelemaan, vaan laittoi koneen ollessa valmiina nousuun Thomasille tekstarin:

Justin Thomasin saldo voittojen ja kakkostilojen kesken on sunnuntain karmivan loppuratkaisun jälkeenkin loistava :13 voittoa, viisi kakkostilaa

Justin Thomasin saldo voittojen ja kakkostilojen kesken on sunnuntain karmivan loppuratkaisun jälkeenkin loistava :13 voittoa, viisi kakkostilaa

GETTY IMAGES

”Wow, uskomattoman hieno putti, fantastinen superputti. En olisi uskonut, että laitat sen sisään. Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa kaksi kisaa peräkkäin (samalla kentällä)”, Nicklaus viestitti Thomasille tavalla, jota ei voi tulkita muuksi, kuin onnitteluksi voitosta.

Jack Nicklaus selitteli  tiistaina Memorial Tournamentin mediatilaisuudessa erhettään ja sen jatkohoitoa.

”Kun sitten pääsimme normaaliin lentokorkeuteen ja sain WiFi:n toimimaan, huomasin  Collin Morikawan upottaneen ja pelin jatkuvan. Kisan päätyttyä laitoin Justinille anteeksipyynnön; ”Oops, menin hieman asioiden edelle onnittelussani,” Nicklaus harmitteli edellistä tekstariaan.

Samoilla seuduilla Nicklauksen tavoin Palm Beachin kupeessa Floridassa Thomas ei ottanut viestistä itseensä.

”Kaikki hyvin, asia on OK.”

Collin Morikawa tavoittelee toista peräkkäistä voittoa samalla kentällä, jollaista ei kukaan ole päässyt edes tavoittelemaan vuosikymmeniiin

Collin Morikawa tavoittelee toista peräkkäistä voittoa samalla kentällä, jollaista ei kukaan ole päässyt edes tavoittelemaan vuosikymmeniiin

Getty Images

Tappio oli Justin Thomasille ilman Nicklauksen tekstittelyäkin erittäin raskas. Hänellä oli homma lähes käsissään kahteen otteeseen. Ennen kolmea viimeistä Thomas johti kolmella lyönnillä.

Ensimmäisellä uusintareiällä yli seitsemän metrisen upottamiseen Collin Morikawalla oli tilastojen mukaan alle kymmenen prosentin mahdollisuus.

Etsi luettavaa