Hyppää sisältöön

Jack Nicklaus löi vetoa omasta voitostaan vuoden 1960 US Openissa

Jack Nicklaus tunnetaan Augustassa.

Jack Nicklaus osallistui US Amateurin hallitsevana mestarina US Openiin vuonna 1960. Nuori Jack ei voinut voittaa amatöörinä rahaa kilpailusta, joten hän päätti ostaa osuuden isänsä vetolapusta.

Jack Nicklaus oli vuonna 1960 maailman parhaita amatöörejä. Hän sai osallistumisoikeuden US Openiin voitettuaan edeltävän US Amateurin. Amatöörinä rahapalkintojen vastaanottaminen on kiellettyä, joten Jack päätti sijoittaa itseensä toista kautta. 

Nicklauksen isä vinkkaisi, että hänelle tarjotaan 35 kerrointa kisan voitosta. Jack päätti ostaa 20 dollarin osuuden lapusta, joka olisi osuessaan tuonut 700 dollarin palautuksen. Siihen aikaan suuri raha olisi tullut tarpeen, sillä Nicklaus oli menossa naimisiin vain kuukauden päästä US Openista. 

Voittava veto ei ollut kovin kaukana, sillä Nicklaus oli mukana voittotaistossa vielä viimeisillä väylillä. Kaksi lyhyttä puttimissiä veivät mahdollisuuden ja Arnold Palmer kiisi voittoon seitsemän lyönnin takaa. Nicklaus myönsi jälkeenpäin, että ajatukset olivat ihan muualla kuin itse kisan voitossa. 

”Olin enemmän keskittynyt voittamaan 700 dollaria ja omista häistäni kuin itse pokaalin voittamisesta”, Nicklaus muistelee. 

 

Etsi luettavaa