Hyppää sisältöön

Jämi Snow Golf tarjoaa golfelämyksiä maaliskuun lopulle asti: ”Pelikelit paranevat päivän pidetessä”

Jämi Snow Golfin väylillä on muotoja

Menovinkki pelaamista ja kisoja janoaville: Jämin talvigolf on kokemus, jollaisen soisi jokaisen golfarin kokevan ainakin kerran elämässään.

Golfkelit normikentillä päättyivät tammikuussa kuin seinään lumentulon ja pakkasjaksojen johdosta.

Jämijärvellä sijaitsevassa Jämin luonto-, harrastus- ja matkailualueella normitalvi on ollut ilonaihe etenkin Jämi Snow Golf ry:n jäsenille ja sen kentällä pelaaville.

Jäsenet ovat vuodesta 2014 vastanneet pienellä ydinporukalla mäntymetsikköön raivatulle, lentokentän vieressä sijaitsevan talvikentän ylläpidosta ja kentän pelitoiminnnasta.

”Tästä on tulossa hyvä talvi. Saimme kentän lumiolosuhteiden tultua tammikuulla kuntoon täyteen mittaansa, yhdeksänreikäiseksi”, kertoo seuran tiedotuksesta ja kilpailutoiminnasta vastaava Jyrki Järventausta.

Edellinen olematon talvi sulatti pelimahdollisuudet lumikentältä tyystin. Vain yksi kisa kyettiin pelaamaan.

”Nyt on takana jo kaksi kisaa, lauantaina (6.2) on vuorossa kolmas. Kenttä on päivittäin ja hyväkuntoisena  uskomuksemme mukaan avoinnna maaliskuun lopulle, mikäli talvisia kelejä riittää”, Järventausta iloitsee.

Yhdeksänreikäisellä kentällä on keltaiselta tiiauspaikalta mittaa kunnoitettavat 2 800 metriä.

Par-viitosia, nelosia ja par-kolmosia on kutakin kolme.

Kilpailut pelataan päänsääntöisesti 18-reikäsiinä. Lähes aina viikoloppuisin, usein joukkuekisana.

Hannu Narvi loi talvigolfille pohjan

Talvigolfia Jämillä on pelattu jo vuodesta 2003. Ensiksi pelattiin Jämin eteläisen pienlentokentän alueella ja tuntumassa.

Harrastuksen Jämille loi Hannu Narvi, hän hoiti kenttää käytännöllisesti katsoen yksin vuoteen 2010.

Hannu Narvin on antanut Jämin talvigolfille alkusysäyksen. Hän on edelleen tärkeä osanen myös kentän virittämisessä

Hannu Narvin on antanut Jämin talvigolfille alkusysäyksen. Hän on edelleen tärkeä osanen myös kentän virittämisessä

Jämi snow golf

Vuodesta 2014  ja kentänhoidosta ja pelitoiminnasta on vastannut Jämi Snow Golf ry  Metsähallitukselta vuokraamalla maalla.

Hannu Narvi on suunnittelut vuodesta 2005 käytössä olleen nykyisen kentän.

Oivallinen lay-out ja huolella hoidetut viheriöt

Väylät saavat visuaalisesti toimivalla tavalla muotonsa niitä reunustavista mäntymetsikiköistä. Tilaa on riittävästi, ei kuitenkaan ylettömään pallojen kylvämiseen. Korkeuserot tuovat peliin mielenkiintoa.

Puttialueiden kunnosapitoon panostetaan erityisen paljon.

Puttialueistaan golfkentät saavat merkittävimmät sulat hattuunsa. Jämi Snow Golfissa lähipelin ja puttaamisen osuus tuloksenteossa on tavallistakin suurempaa.

Puttialueistaan golfkentät saavat merkittävimmät sulat hattuunsa. Jämi Snow Golfissa lähipelin ja puttaamisen osuus tuloksenteossa on tavallistakin suurempaa.

Jämi snow golf

”Niillä on muotoja, rinnettä ja kallistuksia enemmän kuin alkuun havaitseekaan. Tarkkana saa olla,  hyvä lähipeli on arvossaan”, Järventausta muistuttaa reilut 10 vuotta sitten toistaiseksi ainoan Jämin vierailunsa tehnyttä toimittajaa.

Reiän halkaisija on noin 15 senttimetriä. Kauden alussa päätettyyn reiänpaikkaan pelataan kevään tuloon asti.

”Kevättalvella, maaliskuulle mentäessä kentällämme on normitalvena parhaat olosuhteet.  2018 pelasimme pääsiäiseen asti. Kentän huippukunnon lisäksi myös kelit olivat parhaat mahdolliset.” 

Hannu Narvin työtaakkaa kentänhoidossa ja virittämisessä keventää nykyään neljän jäsenen tiimi, jonka muut jäsenet ovat Harri Käkelä, Heimo Äikäs sekä Markku Peltonen.

”Puttialueiden lumen sekaan olemme oppineet laittamaan kivituhkaa, joka edesauttaa niiden kunnossa pitämistä kauden molemmissa päissä.”

Golflaavu on golfskeskuksen sydän

Jämi snow golf

Jämi Snow Golfin ajo-osoite on sama kuin Jämi Hotellin,  joka golfareita palvelevan ravintolansa tavoin on talvikaudella avoinna torstaista sunnuntaihin. 

Golfkeskuksen toiminnnallinen sydän on golflaavu, joka sijaitsee keskeisellä paikalla kentän alueella.

”Tilaa on riittävästi. Kykenemme hyvin välttämään joukkokohtaamisia. Laavulla tarjoamme myös kilpailumaksuun sisältyvän makkaran ja mehun”, Järventausta kertoo. 

Pelaajat tulevat lähiseudulta – ja ympäri Suomen

Melkoinen osa kentän tulee Parkanosta, Kankaanpäästä, Porista ja Tampereen talousalueelta, sekä Pälkäneeltä.

”Toki meillä käy vieraita ympäri Suomen pitkienkin ajomatkojen takaa. Perheitä ja ryhmiä, jotka ovat kenttään ja sen tunnelmaan aiemmin ihastuneet, tai tulevat tyytyväisten ystäviensä suositusten perusteella.”

Talvigolfia pelaamaan lähtiessä lämpimän pukeutumisen lisäksi piikitys ja muu erikoisvarustus kannattaa miettiä huolella kuntoon

Talvigolfia pelaamaan lähtiessä lämpimän pukeutumisen lisäksi piikitys ja muu erikoisvarustus kannattaa miettiä huolella kuntoon

Jämi snow golf

Pelaamisen hinnat ovat varsin kohtuullisia. Päivämaksu on arkisin 15 euroa, viikonloppuisin 20 euroa.

Koko kalenterivuoden pelit voi kuitata 80 euron maksulla. Alle 16-vuotiaat pelaavat Jämi Snow Golfissa ilmaiseksi.

Kilpailuja järjestetään lähes viikottain

Jyrki Järventausta iloitsee siitä, että niinä talvina kun lumiolosuhteet ovat olleet kohdillaan, myös pelaajamäärät ovat varsin hyviä.

”Kilpailuissa meillä on kolmen hengen scramblessa maksimissaan 24 kolmen hengen ryhmää. Tulevalle lauantaille siirtyneessä kisassa on vielä muutamalle ryhmälle tilaa.”

”Palaute vierailta on erinomaista. Golfin pelaaminen lumella Jämin kentällä on nimenomaan elämys, jollaista ei tarjoudu kovin usein eteen.”

Hannu Narville kuuluu iso kumarrus talvikentän idean synnyttämisestä ja toteuttamisesta

”Kun Jämi Snow Golf yhdistyksenä perustettiin, yhteinen tavoitteemme oli ja on talviajan peliolosuhteiden ylläpitäminen tarjoaminen lajin harrastajille. Mukavaa, sosiaalista toimintaahan tämä on. Kentältä palaa liikunnasta virkistyneenä, ja monta kokemusta rikkaampana”, Järventausta perustelee seuran aktiivien motiivia hienon golfkeskuksen toiminnan pyörittämiselle.

GoGolf suosittelee lämmöllä vierailua Jämi Snow Golfiin.  Golfkeskus on malliesimerkki siitä, kuinka yhden golfiin hurahtaneen toiminnan tuloksena on syntynyt monella muotoa ainutlaatuinen talvikauden viihtymiskeskus golfareille.

Jämi snow golf

Jämi Snow Golf

-Suomen, mahdollisesti koko maailman ainoa yhdeksänreikäinen täysmittainen (2 800m) golfkenttä

-Jämin alueella Jämijärvellä on pelattu vuodesta 2003

-Yhdistys perustettu 2014

-Keleistä riippuen avoinna ilman ajanvarausta joulukuusta maaliskuun loppuun

-Kenttä on myös Gamebookisssa

-Päivämaksut arkisin 15 euroa, viikonloppuisin 20 euroa. Koko kausi 80 euroa

-Kenttäennätystä pitää hallussaan Aleksi Myllymäki (69,-3)

www.talvigolf.fi

Facebook: Jämin talvigolf

jami.fi

Etsi luettavaa