Hyppää sisältöön

Jäsenkorttia toivotaan myös Windows-puhelimille – Liian kallis, liitto vastaa

Tänä vuonna pelaajille ei enää lähetetä tasoituskortteja.

Moni närkästyi, kun Golfliitto ei aio tehdä sähköistä tasoituskorttia Windows Phonelle. Golfliiton IT-vastaava Mika Wikström kertoi GoGolfille, ettei eBirdie-sovellusta kannata kääntää laskussa olevalle käyttöjärjestelmälle.

GoGolf sai lukijoiltaan huolestunutta palautetta Golfliiton uudesta eBirdie-sovelluksesta. Maaliskuussa julkaistava älypuhelinsovellus korvaa perinteisen muovisen tasoituskortin, mutta se tulee saataville vain Applen iOS- ja Googlen Android-järjestelmää käyttäville älypuhelimille. 

Suomessa on mm. Nokian perinnöstä johtuen käytössä huomattava määrä Windows Phone -järjestelmää käyttäviä älypuhelimia, joita myös useat yritykset suosivat edelleen.

Miksi näin?

Kysyimme Golfliiton IT-asiantuntija Mika Wickströmiltä, miksi Microsoft päätettiin jättää sovelluksesta paitsioon.

”Sovelluksen kehittäminen Windowsille olisi maksanut niin paljon, että se olisi syönyt liikaa hankkeen kustannussäästöjä”, Wikström kertoo. ”Tietojemme mukaan ihmiset siirtyvät koko ajan enemmän käyttämään Googlen ja Applen järjestelmiä.”

Wikström sanoo, että Windows-sovellus olisi pitänyt tehdä alusta lähtien uusiksi järjestelmän erilaisuuden vuoksi, mihin olisi mennyt huomattavasti aikaa.

Kortin tarve vähentynyt

Wikström perusteli päätöstä myös sillä, ettei nykymuotoista tasoituskorttia hänen mukaansa tarvitse enää juuri missään, koska seurojen sähköiset järjestelmät kertovat ajantasaisen tiedon pelaajan tasoituksesta ja kotiseurasta.

”En muista, koska olisin viimeksi tarvinnut tasoituskorttia edes ulkomailla”, Wikström selittää. ”Ymmärtääkseni useissa seuroissa lähes puolet korteista jää vuosittain hakematta”.

Wikströmin mukaan turhien kustannusten välttäminen oli yksi suurista syistä koko sähköistämisprojektille.

Seuroille valmisteilla tulostettava korttipohja

Ne golfarit, jotka eivät käytä Android- tai iOS-järjestelmää – tai älypuhelinta lainkaan – joutuvat tyytymään kotiseurassa tulostettavaan tasoitustodistukseen, mikä on herättänyt osaltaan närää . Wikström kertoo, että Liitossa on juuri loppusuoralla kyseisen tasoitustodistuksen ulkoasun suunnittelu ja lopputulos tulee muistuttamaan kooltaan ja ulkonäöltään perinteistä lompakkoon sopivaa tasoituskorttia.

”Sen voi sitten vaikka tulostaa vähän paksummalle paperille”, Wikström toteaa.

Etsi luettavaa