Hyppää sisältöön

Italian Openia johtava Tapio Pulkkanen: ”Putteri oli tosi kuumana tänään”

Tapio Pulkkanen oli tänään enemmän kuin tyytyväinen puttipeliinsä.

Tapio Pulkkanen puttasi kuin unelma ja johtaa kahdella lyönnillä Rolex Seriesiin kuuluvaa Italian Openia.

Tapio Pulkkanen johtaa Italian Openia tuloksella seitsemän alle parin, kun avauskierros on vielä kesken. Pulkkasella oli mahdollisuus kohentaa tulostaan vielä päätösreiällä, mutta noin kolme metriä pitkä birdie-yritys meni niukasti ohi.

Toisena kisassa on Yhdysvaltain Kurt Kitayama, joka lopetti kierroksen birdieen. Hän on tuloksessa -5.

Kisa pelataan Roomassa, Olgiata Golf Clubilla, jonka viheriöitä tänään loistavasti putannut Pulkkanen kehui Viasatin ja Viaplayn suorassa televisiohaastattelussa. 

”Putterini oli tosi kuumana tänään, upotin hyvin putteja varsinkin etuysillä. Viheriöt ovat täydelliset, joten se oli helppoa”, Pulkkanen sanoi.

Ja tässä yksi esimerkki Pulkkasen puteista tänään:

Pulkkanen kertoi muuttaneensa hieman puttiaan viime viikolla. Kierroksen jälkeen hän kertoi vielä painuvansa rangelle.

”Aion jatkaa saman tekemistä tällä viikolla. Korjasin tähtäämistä putissa viime viikolla, puttasin vähän oikealle aiemmin. Tänään harjoittelen vielä draivaamista.”

Pulkkasen kesäkausi ei sujunut kovinkaan hyvin, mutta on saanut takaisin pelistä kiinni viime viikkoina. Haastattelussa hän korosti Rolex Seriesin kilpailujen merkitystä. Hän sanoi, että pyrkii pitämään aina lepoviikon ennen tärkeitä ja rahakkaita Rolex-kisoja. Näissä kisoissa voittajalla heltiää peräti miljoona euroa, joten nyt ei puhuta mistään pienistä summista.

”Olin ulkopuolella (pelioikeuden säilyttämisestä) ennen Wentworthin-kisaa ja pelasin siellä hyvin. Nyt toivon tekeväni ison nousun rankingissa tällä viikolla”, Pulkkanen sanoi.

Rolex Seriesin kilpailut ovat tärkeitä. Pulkkanen oli Wentworthissä 26:s, mutta se nosti häntä silti rutkasti tulosluettelossa. Italiassa on tarjolla vieläkin mojovampi pistepotti, mikäli pelit jatkuvat vähintäänkin samanlaisina.

”Aion jatkaa samaa tekemistä loppuviikolla”, Pulkkanen sanoi.

Eikä haastattelusta selvitty ilman toteamusta Hattu-Tapion erikoisesta hatusta. Haastattelija uumoili, että italialaiset osaavat varmasti arvostaa hänen päähinettää, johon Pulkkanen loihi lausmaan: ”Näin on, italialaiset tietävät, miten tehdään hattuja.”

Kim Koivu hävisi tänään Tapio Pulkkaselle lyönnin per reikä. Hän pelasi tuloksen +11 ja on toiseksi viimeisellä sijalla tässä vaiheessa.

Iltapäivällä suomalaisista pelaavat Kalle Samooja ja Mikko Korhonen, jotka ovat jokin aika sitten lähteneet omalle kierrokselleen.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa