Hyppää sisältöön

Isot panokset Prahassa – mutta ei rahallisesti

John Daly taistelee loukkaantumisten kanssa - johtaa siitä huolimatta!

Tshekeissä käytävä European Tourin kisa saattaa olla rahallisesti yksi vuoden pienimmistä, mutta sen panokset ovat siitä huolimatta korkealla. Mielenkiintoa tuovat Tapio Pulkkasen vahvan avauksen lisäksi erityisesti miehet nimeltään Thomas Pieters ja John Daly.

European Tourin osakilpailu D+D Real Czech Masters sai mahtavan avauskierroksen. TV-katsojien kannalta mieluisin nimi kilpailun kärkipaikalla on luonnollisesti golfin paha poika John Daly. 52-vuotias yhdysvaltalainen on kärsinyt loukkaantumisista läpi kauden, eikä kuulemma vieläkään ole täydessä kunnossa – silti hän johtaa kilpailua. 

”Tämä on ollut vuosi, jonka aikana olen lyönyt palloa todella hyvin, mutta loukkaantumiset ovat pakottaneet usein vetäytymään kilpailuista. Ei oloni vieläkään kovin hyvä ole, mutta sain kierroksen pelattua läpi kunnialla”, Daly kertoi European Tourin haastattelussa. 

Daly myöntää, että hyvä peli ruokkii myös parempaa vointia. 

”Tänään tuntui, että olin koko ajan hyvässä mitassa lähestymässä ja se teki päivästä helpomman. Kun peli kulkee, myös loukkaantumiset sattuvat paljon vähemmän”, Daly myöntää. 

Kuinka mahtavaa olisi European Tourin kannalta jos 52-vuotias Daly nappaisi voittajakategorian ja siirtyisi European Tourin pelaajaksi ainakin täyden kauden ajaksi 2019? 

Tuloksessa -8 kilpailun johtopaikkaa Prahassa jakaa neljä pelaajaa. Dalyn lisäksi mielenkiintoinen nimi kärkipaikalla on Thomas Pieters, joka tarvitsee kovia näyttöjä mahtuakseen Ryder Cup -joukkueeseen. PGA Championshipissa belgialainen osoitti, että peli alkaa olla kovassa kunnossa. Viime vuonna belgialainen sijoittui Tshekissä toiseksi. 

”Tänä vuonna tavoite on laittaa pykälää paremmaksi ja tehdä sama myös ensi viikolla”, Thomas viittaa tulevaan Tanskan turnaukseen, jonka jälkeen Ryder Cup -joukkueet valitaan. 

”Aion silti edetä vain päivä kerrallaan. Kenttä sopii todella hyvin pelilleni, täällä saa paljon laadukkaita birdie-paikkoja”, Thomas jatkoi. 

Myös Ryder Cup -paikasta haaveileva Eddie Pepperell on hyvin kisassa mukana. Englantilainen on avauspäivän jälkeen tilanteessa kuusi alle parin. Voitto Tshekissä tai Tanskassa nostaa listoilla todella runsaasti, sillä viimeisten viikkojen aikana Ryder Cup -pisteet lasketaan 1,5 kertaisina. 

Tapio Pulkkanen pelasi avauskierroksen tulokseen 65 (-7). Hän on aloittanut juuri toisen kierroksen birdiellä ja siirtynyt täten kilpailun jaettuun johtoon yhdessä Dalyn, Pietersin, Callum Tarrenin ja Gavin Greenin kanssa. 

Kilpailua voi seurata suorina lähetyksinä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilta. Toisen kierroksen ensimmäinen lähetys käynnistyy kello 12.00 Suomen aikaa. 

Etsi luettavaa