Hyppää sisältöön

Iso-Britannia Saksan punaisella listalla koronaviruksen vuoksi – Porsche Open pelataan 54-reikäisenä

European Tourin pelaajat tekevät ennätyksellisen lyhyen tripin seuraavaan kisakohteeseen

European Tourin seuraava kilpailu Hampurissa päästään aloittamaan vasta lauantaina, jotta Iso-Britanniasta tulevat pelaajat, caddiet ja muut kisaorganisaation jäsenet ehtisivät olla 10 päivää ennen Saksaan saapumistaan Iso-Britannian ulkopuolella.

European Tourilla tehdään seuraavalla viikolla historiaa.  Green Eagle Golf Hampurissa isännöi kisaa, joka torstain sijasta käynnistyy vasta lauantaina, ja se pelataan kolmen kierroksen mittaisena päättyen maanantaina.

Syynä on Saksan hallituksen edellisviikolla tekemä asetus, jonka mukaan maahan Iso-Britanniasta saapuvan henkilön on oltava jossain muussa maassa vähintään kymmenen päivän ajan välttääkseen Saksaan saapuessaan karanteenin, joka tässä tapauksessa olisi estänyt kisaan tai sen järjestelyhin osallistumisen.

Arviolta noin kolmasosa pelaajista, caddeista, ET:n kisaorganisaatioon kuuluvista ja TV-tuotannon henkilökunnasta tulee Englannista ja Skotlannista.

Kisan siirtäminen alkavaksi lauantaille ja Saksaan matkustamisen perjantaille mahdollistaa ainakin Tanskan kisassa mukana oleville mahdollisuuden päästä Hampuriin.  Sillä reunaehdolla, että Tanskan kisan jälkeen ei Iso-Britanniaan ole välillä menemistä.

Porsche Openiin ilmoittautumislistalla on toki niitäkin saarivaltakunnassa asuvia pelaajia, jotka eivät Tanskan kisaan osallistu, ja ovat tästä syystä pakoitettuja vetäytymään kisasta, mikäli ovat vielä Englannin kanaalin väärällä puolella.

”Tämä merkittävä uusi rajoitus pakoitti meidät tähän ratkaisuun, jotta saisimmme kisaan suurimman osan siihen ilmoittautuneista pelaajista ja säilyttäisimme Porsche Openille sen järjestäjien ja yhteistyökumppanien ansaitseman arvon”, perusteli ET:n johtaja  Keith Palley tiedotteessa.

Porsche Openin siirtäminen myöhempään ajankohtaan kesällä tai syksyllä olisi ollut musertava isku myös meneillään olevaan US Openin karsintaan, jossa Hampurin kisa on viimeinen etappi.

European Tourilla ei ole vuosikymmeniin järjestetty 54-reikäisiä kilpailuja, vaikka sääolosuhteiden pakottamana kisan aikana yksi kierros on useaankin otteeseen jouduttu perumaan.

Paul Casey voitti Hampurin kisan kaudella 2019. Edellisvuonna se jouduttiin perumaan.

Paul Casey voitti Hampurin kisan kaudella 2019. Edellisvuonna se jouduttiin perumaan.

GETTY IMAGES

Suomalaisista Porsche Openiin ovat ilmoittautuneet Sami Välimäki, Kalle Samooja, Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen.

Kisaan ilmoittautuneista nimekkäimpiä ovat PGA Tourila pelaavat Henrik Stenson, Abraham Ancer sekä hallitseva mestari Englannin Paul Casey.

European Tourin tiedote

Etsi luettavaa