Irish Openissa pöytä on katettu Rory McIlroylle: ”Jännittävä päivä edessä”

Rory McIlroy on voitontavoittelijoista ainoa, jonka maailmanlistan sijoitus on 40:n ensimmäisen joukossa. KUVA: GETTY IMAGES

Yleisön suursuosikki voitti samalla K Clubin kentällä Irish Openin kaudella 2016. Sunnuntaina McIlroyn (-11) odotetaan nousevan kisaa johtavan Hurly Longin (-13) ja Jordan Smithin (-12) ohi kisan ykköseksi.

Rory McIlroylla on kaikki paineet niskassaan, kun hän lähtee metsästämään DP World Tourilta voittoa, joka olisi hänelle kiertueella jo 17:s.

McIlroy ei ole kertaakaan voittanut samalla kaudella kolmea DP World Tourin kisaa USA:n ulkopuolella. Nyt se on mahdollista, sillä hän oli paras alkukauden Dubain kisassa, sekä heinäkuussa Scottish Openissa.

Ehdoton huippukausi oli 2014, jolloin McIlroy oli paras kahden majorin (The Open, PGA Championship) lisäksi BMW PGA Championshipissa sekä Bridgestone Invitationalissa.

”Pelkäsin olleeni kahden kierroksen jälkeen jo liian kaukana kärjestä”, kahdeksan lyönnin takamatkan kahteen lyöntiin lauantaina kutistanut McIlroy myönsi.

”Jännittävä tilanne ja finaalipäivä edessä, nousin hienon kierroksen avulla takaisin voittotaistoon”, hän iloitsi.

Mikäli McIlroy voittaa, hän osaa varmasti arvostaa samalla kaudella Skotlannin ja Irlannin avointen mestaruuskilpailujen ykköstilojaan.

Kärkikolmikko Hurly Long-Jordan Smith-Rory McIlroy lähtee kierrokselleen klo 14.30.