Hyppää sisältöön

Imatran kaupunki seuran rinnalla golftoiminnan jatkumiseksi – neuvottelut pattitilanteessa

Stora Enso on pyrkinyt pitkään eroon Imatran Golfin maista ja rakennuksista.

Pienosakkaat ovat vaatimasssa erityistarkastusta yhtiön toimista, asemasota golfkentän tulevaisuuden osalta jatkuu Imatralla .

Neuvottelut  Imatran Golfin golfkentän toiminnan jatkumiseksi eivät ole toistaiseksi tuottaneet tulosta tai ratkaisua. Yle.fi ja Golfpiste.com uutisoivat asiasta torstaina.

 Ylen mukaan Imatran golfkentän maat kiinnostava Imatran kaupunkia. Kaupunki oli mukana Imatran Golf ry:n  Stora Ensolle tekemässä tarjouksessa, jota yritys ei kuitenkaan hyväksynyt.

 Apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heinon mukaan kaupunki on kiinnostunut maanomistuksesta, jos sen avulla voidaan turvata golftoiminnan jatkuvuus Imatralla.

– Maanomistus sinänsä ei Imatraa kiinnosta, sanoo Heino.

Heino ei kerro, minkä verran rahaa kaupunki on valmis laittamaan golfkentän maiden ostoon. Imatran Golfilla seurana on suuri intressi ja tahtotila golftoiminnan jatkumiselle nykyisellä alueella, jossa se käynnistyi jo 1980-luvun toisella puoliskolla.

Imatran Golf ry:n ja Stora Enson neuvotteluyhteys on edelleen voimassa.Neuvotteluissa Imatran Golfia edustaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Anu Urpalainen.

– Olemme uudistaneet ostohalukkuutemme. Teemme töitä sen eteen, että golfinpeluu jatkuu Imatralla,  Urpalainen kertoo Ylen haastattelussa.

Uutta tarjousta golfseura ei ole tehnyt. Neuvotteluja Stora Enson kanssa on tarkoitus jatkaa ensi viikolla.

Pattitilanteeseen haetaan ratkaisua erityistarkastuksella 

Pattitilanne pääomistaja Stora Enson ja pienosakkaiden välillä syntyi, kun Stora Enso teki ostotarjouksen muille osakkaille 100 euron hintaan. Tarjouksen ehdoksi se asetti sen, että saa ostettua minimissään 371 osaketta. Huhtikuun loppuun asti voimassa ollut tarjous ei tuottanut toivottua tulosta, kauppa kariutui ja yhtiö asetettiin vapaaehtoisesti selvitystilaan, jota haki Stora Enso.

Imatran Golfin ulospäin varsin kimurainen tilanne sai alkunsa keväällä, kun kentän pääomistaja Stora Enso teki ostotarjouksen Imatran Golfin osakkeista 100 euron kappalehintaan. Kenttäyhtiön tiedotteen mukaan tarjouksen ehtona oli, että StoraEnso saa vähintään 371 osaketta. Tarjous oli voimassa huhtikuun loppuun saakka. Kauppa ei toteutunut ja heinäkuun alussa yhtiö asetettiin vapaaehtoisesti selvitystilaan.

Golfpisteen uutisen mukaan tilanne on mutkistunut, pienosakkaat ovat keränneet 10 prosenttia osakkeiden äänimäärästä. Tällä toimenpiteellä heidän tarkoituksensa on vaatia erityistarkastusta kenttäyhtiön hallituksen ja pääomistajan toimista ja vaikuttamisesta  hallituksen tekemiin päätöksiin . Myös selvitysmiesten toimet ennen yhtiökokouksen päätöstä, jolloin golfyhtiö asetettiin selvitystilaan, sekä heidän valintansa selvitysmiehiksi halutaan tutkituttaa. 

Erityistarkastusta varten oleva kirje on ollut IG:n klubilla osakkaiden nähtävänä nimien keräämistä varten.

Itärajan tuntumassa kuhisee viheriöiden kupeessa tavalla, joka saattaa johtaa vielä pitkiiin neuvotteluihin osapuolten välillä. 

Etsi luettavaa