Hyppää sisältöön

Ilonen sijoittui viidenneksi Omega European Mastersissa

Mikko Ilonen pelasi loistavan kierroksen Sveitsissä.

Mikko Ilonen otti kauden parhaan sijoituksensa Omega European Mastersissa. Kisan voittoon pelasi nuori Matthew Fitzpatrick.

Mikko Ilonen on tullut takaisin. Ilosen sijoituksen kolmesta viimeisestä kilpailusta ovat kahdeksas, 17:s ja viides, joka tuli tänään Omega European Mastersissa.

Ilonen tienasi viikon visiitistään Sveitsin Crans Montanassa 114 000 euroa, mikä on lahtelaisen suurin shekki sitten viime marraskuisen Turkish Airlines Openin.

Hieno sijoitus nostaa Ilosen kiertueen rankingissa lähellä sataa parasta pelaajaa. Kokonaistienestit tällä kaudella huitelevat nyt jo noin 280 000 eurossa.

Parasta Ilosen tämän viikon kisassa oli se, että hän pelasi varsinkin viikonloppuna todella vahvasti. Mikäli putit olisivat uponneet vähänkin paremmin, Ilonen olisi voinut olla jopa kärkikamppailussa mukana.

Nyt hän jäi neljä lyöntiä paikasta kilpailun uusintaan, johon pääsivät Australian kokenut Scott Hend ja nuori englantilainen Matthew Fitzpatrick. Uusinnassa nuori Fitzpatrick oli lopulta parempi ja kuittasi 450 000 voittoshekin, komean pystin ja Omegan mekaanisen rannekellon.

Matthew Fitzpatrick otti uransa neljännen European Tour -voiton. Palkintopystin hänelle ojensi Omegan pääjohtaja Raynald Aeschlimannilta.

Matthew Fitzpatrick otti uransa neljännen European Tour -voiton. Palkintopystin hänelle ojensi Omegan pääjohtaja Raynald Aeschlimannilta.

Getty Images

Hohdokkaasta Crans Montanasta Ilonen lentää illalla takaisin Suomeen, mutta pelaa jo ensi viikolla KLM Openissa, Hollannissa. Mikäli Ilonen saa pidettyä virettä yllä, se lupaa mielenkiintoista kisaa suomalaisittain.

Alkukaudella Ilosen ongelmana oli se, ettei hän saanut siirrettyä hyviä lyöntejä rangelta kilpailukierroksille. Nyt Ilonen pelasi vahvaa kenttäpeliä.

llonen pelasi Omega European Mastersissa ensimmäisen kerran vuonna 2002. Hän on aina viihtynyt kisassa, sillä takana on aiemmilta vierailulta kaksi top 10 -sijoitusta.

Ennen tätä kisaa Ilosen paras sijoitus kisassa oli seitsemäs sija kaudelta 2006.

 

 

Etsi luettavaa