Hyppää sisältöön

Ilonen ruuvasi svingiään China Openin aattona

Mikko Ilonen putosi vuosi sitten jatkosta China Openissa.

Mikko Ilonen kärsi svingiongelmista Shenzhen International -kilpailussa viime viikolla. Siksi hän treenasi keskiviikkona tekniikkaa, mutta torstaina hän aikoo keskittyä tuloksen tekemiseen.

Kiinassa kahden viikon kisaputkea pelaavan Mikko Ilosen lyönti ei ole toiminut toivotulla tavalla.

Niinpä kisojen välissä Ilonen päätti keskittyä nähtävyyksien katselun sijaan tekniikkaharjoitteluun. Svingiongelmiin hän haki apua myös Suomesta, sillä oman analyysin lisäksi Ilonen lähetti svingivideonsa valmentaja Timo Rauhalan tutkittavaksi.

”Kiinan muurille tuli noustua viimeksi pariin otteeseen vapaa-aikana. Nyt on aika mennyt harjoitteluun ja lyönnin petraamiseen”, tiistaina yhdeksän reikää pelannut Ilonen kertoi.

Ilonen tekee tänään treenin oman analyysin ja Rauhalan ohjeiden perusteella. Lisäksi hän aikoo pelata toiset yhdeksän reikää. 

”Torstaina pään on oltava teknisistä asioista puhdas, silloin keskitytään tuloksen tekemiseen”, Ilonen sanoi.

Vaikeat viheriöt

Volvo China Open pelataan  Topwin Golf & Country Clubilla. Sen viheriöt ovat voimakkaasti muotoillut ja pitävät pelaajat hereillä. Tällä viikolla sään pitäisi suosia pelaajia. Shenzhen International -kisassa ukkosmyrskyt keskeyttivät pelin useana päivänä.

”Olosuhteet tulee olemaan erinomaiset. Aamuisin saa laittaa neuletta päälle, päivällä on lämmintä ja kuivaa”, Ilonen sanoo.

Kenttä on aiempina vuosina sopinut Ilosen peliin. Parhaimmillaan (vuonna 2013) Ilonen on sijoittunut kisassa toiseksi. Kaikkiaan Ilonen on ottanut osaa kilpailuun yksitoista kertaa ja top 10 -sijoituksia on yhteensä kolme.

Vuosi sitten Ilonen putosi cutista. Kisan voitti Li Hiatong.

Mukana myös Janne Kaske

Megatähtiä ei tänä vuonna kisaan osallistu, mutta suomalaiskatsojien mielenkiintoa lisää se, että kisaan osallistuu Ilosen ja Mikko Korhosen lisäksi myös Janne Kaske, jolle kisa on tällä tasolla ensimmäinen.

Kaske ansaitsi paikan kisassa karsintojen kautta.

Seuraa kilpailua Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa