Hyppää sisältöön

Ilonen: ”Olen ladannut akkuja Qatarin jälkeen”

Mikko Ilonen starttaa kierrokselleen 10.15 Suomen aikaa.

Mikko Ilonen starttaa huomenna kauden kolmanteen kilpailuunsa. Kahdesta ensimmäisestä hän on pudonnut cutista.

Dubai Desert Classic päättää Euroopan Tourin kolmen osakilpailun Desert Swingin.

Suomen Mikko Ilonen pelaa kaikki kisat ja kahtena ensimmäisenä päivänä hän saa peliseurakseen Lucas Bjerregaardin ja Thomas Detryn.

Ilosen alkukausi ei ole mennyt suunnitelmien mukaan, sillä sekä Abu Dhabin että Qatarin kisoista tuloksensa oli karsiutuminen. Lisäksi hän joutui vetäytymään Hong Kongin osakilpailusta joulukuussa aikaeron aiheuttaman väsymyksen vuoksi.

Dubain klassikkokisaan Ilonen on valmistautunut leväten.

”Olen ladannut akkuja Qatarin kisan jälkeen, vetänyt kaksi puolikasta harjoituspäivää. Tiistaina oli jo täysi höyry päällä, harjoittelun lisäksi pelasin 18 reikää. Keskiviikkona herkistelen taas vähäisemmällä, puolen päivän treenillä kisaa varten”, Ilonen kertoi tiedotteessaan.

Woods jälleen mukana

Dubain kisa on Iloselle tuttu kilpailu, sillä hän pelasi sen ensimmäisen kerran jo vuonna 2001 villillä kortilla. Paras sijoitus on vuodelta 2014, jolloin Ilonen sijoittui kisassa viidenneksi pelattuaan päätöspäivän kahdeksan alle parin (64). Tuolloin hän pelasi kolmannen kierroksen Tiger Woodsin kanssa.

”Dubai ja Emiratesin kenttä ovat paikkoja, johin on aina kiva palata. Alkutalven viimeinen aavikkorasti on Abu Dhabin ja Qatarin jälkeen tämän lenkin klassikko.  Suomalaisia on kentän laidalla tavanomaista enemmän kannustamassa. Tiger Woodsin osallistuminen kolmen vuoden tauon jälkeen luo lisää tunnelmaa tapahtumaan”, Ilonen sanoo.

Woods on voittanut kisan vuosina 2006 ja 2008. Tänä vuonna hän ei kuitenkaan lukeudu ennakkosuosikkehin. Sellaisen viittaa kantaa pikemminkin Woodsin kanssa samassa ryhmässä pelaava Henrik Stenson. Hänen lisäkseen Euroopan 2016  Ryder Cup -joukkueesta on mukana yhdeksän muuta pelaajaa.

Ilosen ryhmä starttaa huomenna matkaan klo 10.15 Suomen aikaa. Woods lähtee liikkeelle klo 6.15 Suomen aikaa, Stenson kymmenen minuuttia aiemmin.

Kilpailua voi seurata Viasatilta tai Viaplayltä

Etsi luettavaa