Hyppää sisältöön

Ilonen nousee huippusijoitukseen Sveitsissä

Mikko Ilonen teki viikonloppuna huikean nousun Omega European Mastersissa.

Huikea viikonloppu on nostamassa Ilosen kauden parhaaseen sijoitukseensa European Tourilla.

Mikko Ilonen jatkoi sunnuntaina upeaa nousuaan Omega European Mastersissa. Ilonen lähti päätöskierrokselle sijaluvulta 28 ja päätyy selvästi kymmenen parhaan joukkoon. Hän pelasi kilpailun neljä viimeistä reikää neljä alle parin.

 Ilosen lopullinen sijoitus ratkeaa, kun kaikki pelaajat saavat kierroksensa päätökseen.

Ilonen aloitti kierroksen neljällä parilla, kunnes onnistui tekemään birdiet rei’ille viisi ja seitsemän. Myös kuudennella reiällä Ilosella oli birdie lähellä, mutta lyhyt putti vain lipaisi reiän reunaa. Yhdeksännellä reiällä Ilosen pitkähkö birdie-putti oli lähellä mennä sisään, vaikka pallo otti pienen pompun viheriön pinnan epätasaisuuden takia jo alkumatkasta.

Kymppireiällä Ilonen pääsi kolme alle parin tulokseen ja nousi tuloksissa jaetulle seitsemännelle sijalle yhteistuloksella -7.

Ilonen teki reiälle 12 päivän ainoan boginsa, jonka hän paikkasi upeasti tekemällä eaglen 15. reiälle. Sen tehtyään hän nousi takaisin kymmenen parhaan joukkoon seitsemänneksi.

Birdiet 17. ja 18 reiälle nostivat Ilosen jo jaetulle neljännelle sijalle. Hänen yhteistuloksensa on -10 (70-70-66-64).

Ilosen turnaus sujui nousujohteisesti. Kahden kierroksen jälkeen Ilonen sai tosissaan jännittää jatkoonpääsyä, mutta lopputuloksena oli kauden paras sijoitus.

Muutenkin hänen pelinsä ovat menneet viime aikoina oikeaan suuntaan. Kahdessa edellisessä kisassa hän on pelannut sijoille 8 ja 17. Lähtökohdat ensi viikolla Hollannissa pelattavaan KLM Openiin ovat hyvät.

Omega European Mastersin kärkimiehillä on vielä muutama reikä pelaamatta, ja kilpailua johtavat Australian Scott Hend ja Englannin Matthew Fitzpatrick on tuloksella -13.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Ilosen piti kiirehtiä suoraan kierrokselta iltalennolle, joka lähtee Genevestä klo 19. Saa nähdä, uskaltaako Ilonen lähteä kisapaikalta, kun kärkeen on enää kolme lyöntiä matkaa.

Tulospalvelu

Kilpailua voi seurata Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa