Hyppää sisältöön

Ilonen aloittaa kauden Australiasta

Mikko Ilonen kiersi etuysin upeasti neljä alle parin.

Mikko Ilonen palasi hiljattain Espanjasta. Mikko jäi aurinkorannikolle viettämään lyhyttä lomaa Valderraman kisan jäljiltä. Tauosta ei ole tulossa pitkää, sillä Ilonen aloittaa tulevan kautensa poikkeuksellisesti jo marraskuun loppupuolella Australiasta.

Mikko Ilonen vastaa maanantaina puhelimeen Audinsa ratista. Hän saapui vasta hiljattain Suomeen kauden 2017 päätyttyä Espanjassa. Mikko ei meinaa jäädä laakereilleen makaamaan, vaan suuntaa jo omiin tottumuksiinsa nähden ajoissa kohti kauden 2018 kisoja Australiaan.

”Suurin koukku Australiassa pelaamiseen on yhteistyökumppani KONE:en kautta oleva viritykset. Pelaan Australian Openin Sydneyssa ja seuraavalla viikolla Australian PGA Championshipin Gold Coastilla”, Ilonen kertoi. 

”European Tourin uudistukset monella tapaa lyhytkatseisia”

European Tourin access listin kautta pelioikeutensa tehnyt lahtelainen näkee kiertueen kehittymistä osittain kaksijakoisin mielin. Keith Pelley on tuonut kiertueelle paljon uudistuksia, joista access list on yksi esimerkki. 

”Tavallaan ymmärrän uudistuksia, mutta osa niistä vaikuttaa melko lyhytkatseisilta. Rolex Series on varmasti näkyvin uudistus – se tuo pelaajille hetkellisesti hyvää lisätuloa, mutta kisatapahtumissa oli vielä tänä vuonna paljon kehitettävää.” 

Ilonen antaa hyvän esimerkin Italian Openista. Kisa on aiemmin kuulunut European Tourin pienimpiin, mutta tulevan Ryder Cup -isännyyden myötä sen profiilia on pyritty nostamaan. 

”Seisoin rangella ja jouduin kyselemään kelloa. Se tuntui vähän ihmeelliseltä, sillä kyseessä oli Rolex Seriesin kilpailu, eikä rangelle oltu saatu edes kelloa. Saman kokoluokan kisoista mieleen on jäänyt muun muassa Bridgestone Invitational USA:ssa, jossa kaikki järjestelyt on vedetty viimeisen päälle.”

Uusin European Tourin ilmoitus oli ShotClock Mastersin lisääminen kalenteriin. Itävallan kisaan yhdistyvä tapahtuma ei tule Ilosen näkemyksen mukaan keräämään kiertueen huippupelaajia kasaan. 

”Ihan hauska idea, mutta ei sinne uudistuksen takia ole mitään huippufieldia kerääntymässä. Minulle ShotClock ei tuottaisi mitään ongelmia, mutta osalle pelaajista se olisi varmasti ongelma ajankäytöllisesti.” 

European Tourilla ei juuri jaeta rangaistuslyöntejä hitaasta pelistä. Todellisuudessa hitaasta pelistä kuitenkin rangaistaan yleisön tietämättä.

”Kiertue jakaa progressiivisesti sakkoja huonoista ajoista. Itse en ole koskaan joutunut maksajan rooliin.”

Etsi luettavaa