Ilonen alitti parin – Molinari vaikeuksien kautta voittoon

Mikko Ilonen saattaa kiertää Jordan Spiethin kanssa Australian Openin kolmannen kierroksen

Mikko Ilonen onnistui tavoitteessaan pelata sunnuntaina alle parin. Voittoon vei varjojen mailla viime vuosina vaeltanut Edoardo Molinari.

Mikko Ilonen sijoittui jaetulle 36. sijalle Euroopan Tourin Marokon-osakilpailussa. Ilonen pelasi päätöspäivän yhden alle parin ja onnistui nousemaan muutaman sijan vaikealla Royal Golf Dar es Salemin kentällä.

Ilosen yhteistulos neljän kierroksen jälkeen oli  par (72-73-75-72). Lahtelainen lähti tavoittelemaan tänään alle parin kierrosta ja onnistui siinä tavoitteessaan.

”Viimeinen päivä oli osaltani tiukkaa vääntöä ja taistelua. Alkuvaiheilla peli oli helppoa, lyönnit sujuivat. Ulosmenon lopulla pakka kuitenkin hajosi, kovan päiväpuhteen jälkeen sain kuitenkin tauluun tavoittelemani parin alituksen viimeiselle päivälle”, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

Kisa oli Iloselle kauden viides. Ennen Marokkoa hän oli selvittänyt cutin ainoastaan Dubai Desert Classic -kisassa.

”Neljän päivän esitys oli tasainen. Ilonaiheeksi tuli se, että onnistuin putteri kädessäni aiempia kisoja paremmin. Fiilis viheriöillä oli erinomainen. Tärkeää oli sekin, että tauon jälkeen pääsin kisaamaan viikonloppuna”, Ilonen sanoi.

Voitto ratkesi vasta uusinnassa

Kilpailun ratkaisu venyi uusintaan, jossa kohtasivat kokenut italialainen Edoardo Molinari ja nuori irlantilainen Paul Dunne, joka johti kisaa kahdella lyönnillä ennen päätöskierrokselle lähdettäessä.

Dunne olisi vienyt voiton ennen uusintaa, ellei Molinari olisi venynyt sunnuntaina takaysillä huimaan kiriin.

Molinari pelasi takaysin peräti viisi alle parin tehtyään kahdelle par-viitoselle eaglet. Hänen birdie-eagle-lopetuksensa oli vastustamaton.

Uusintaan oli mahdollisuuksia myös Englannin Paul Waringilla, joka ei kuitenkaan saanut viimeisellä reiällä birdie-puttiaan sisään. Tuloksena kolmas sija.

Molinarille riitti par kisan voittoon ensimmäisenä play off -reiällä toimineella päätösreiällä, kun Dunne epäonnistui pahasti avauslyönnissään.

Vaikeuksien kautta voittoon

Edoardo Molinari on 36-vuotias pelimies, jonka peli on hapuillut viime aikoina. Kahtena edelliskaudella hän on uusinut korttinsa kiertueella karsinnoissa.

”Minulla on ollut vaikeaa viime vuosina, joten olen nyt erittäin tyytyväinen”, Molinari sanoi kisan jälkeen haastattelussa.

Nyt voitto toi Molinarille kiertuekortin pariksi vuodeksi, joten karsinnoissa häntä ei muutamaan vuoteen nähdä.

Molinarille ykköstila oli uran kolmas. Edelliset kaksi ovat niinkin kaukaa kuin kaudelta 2010, jolloin hänen Francesco-veljensä kanssa edusti Eurooppaa Ryder Cupissa.