Hyppää sisältöön

IL: Golfmatkojakin järjestänyt Detur hakeutuu konkurssiin

Talousvaikeuksiensa vuoksi otsikoissa ollut matkatoimisto Detur on hakeutunut konkurssiin.

Matkatoimisto Detur Finland Oy hakeutuu konkurssiin. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden mukaan yritys on jättänyt konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen.

Detur, joka tunnetaan myös golfmatkojen järjestäjänä, jätti konkurssihakemuksen maanantaina.

Hakemus ei tullut yllätyksenä, sillä syyskuussa yritys ilmoitti keskeyttävänsä toimintansa ja peruvansa matkat loppuvuodelta. Yritys oli perunut myös vuoden 2023 matkoja.

Aiemmin syksyllä Detur oli jättänyt asiakkaidensa hotelleja maksamatta, jolloin hotellit olivat ryhtyneet perimään asiakkailta hotellimaksua uudelleen.

Matkatoimisto Detur Finland Oy:n kaksi viimeistä vuotta ovat olleet raskaasti tappiollisia. Vuosina 2020 ja 2021 se teki lähes miljoonan euron tappion.

Verkkosivuillaan Detur kertoo, että sen vaikeuksien taustalla ovat muun muassa koronapandemia sekä Ukrainan sodan aiheuttama inflaatio ja energian hinnan nousu.

Golfmatkoissa Deturin pääkohteita olivat Turkin Belek ja Tunisia.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan suomalaisille kuluttajille myytyjen matkojen turvaksi on asetettu vakuus Ruotsin Kammarkollegietille, josta matkustajat voivat hakea korvausta toteutumatta jääneistä matkapaketeista.

Kammarkollegiet kehottaa hakemaan korvausta mahdollisimman pian, mutta viimeistään kolmen kuukauden sisällä siitä, kun asiakas on saanut tiedon siitä, ettei matka tule toteutumaan.

”Vaikka tiedon saamisesta olisi kulunut yli kolme kuukautta tai olet epävarma siitä, korvataanko saatavasi vakuudesta, hae varmuuden vuoksi korvausta joka tapauksessa. Kammarkollegiet arvioi korvausten maksamisen tapauskohtaisesti”, KKV:n sivuilla kerrotaan.

Ohjeet korvauksen hakemiseen löytyvät KKV:n sivuilta.

Etsi luettavaa