Hyppää sisältöön

Ihmelapsen ihmelapsi? Charlie Woods tuli, hurmasi ja psyykkasi

Charlie Woods osoitti hallitsevan pelin eri osa-alueet PNC Championshipin avauskierroksella.

Charlie Woods esiintyi kaikin puolin edukseen uransa ensimmäisellä kierroksella televisiokameroiden edessä.

Matt ja Cameron Kuchar johtavat häikäisevän kierroksen jälkeen PNC Championshipiä, mutta harva puhuu nyt heistä.

Sen sijaan otsikoissa lukee Charlie Woodsin nimi. Tiger Woodsin 11-vuotias poika tuli lauantaina ryminällä julkisuuteen pelaamalla loistavaa golfia.

Tiger oli aikoinaan golfin ihmelapsi, joka esiintyi ensimmäisen kerran televisiossa golftaitoineen kaksivuotiaana. Charlie on elänyt aivan toisenlaisen lapsuuden. Tigerin puheiden mukaan hän on vasta viimeisen vuoden aikana innostunut tosissaan golfista.

Tiger ja Charlie Woods pitivät kentällä hauskaa ja tulostakin syntyi.

Tiger ja Charlie Woods pitivät kentällä hauskaa ja tulostakin syntyi.

Getty Images

Taidot ovat kuitenkin jo nyt vakuuttavat. Eilisellä kisakierroksella hän ei todellaan ollut mikään statisti. Usein Tiger Woods jätti lyömättä avauksen kokonaan, kun etummaisilta tiiltä draivannut Charlie pudotteli minipommejaan.

Esimerkiksi päätösreiällä Charlie löi loistavan avauksen ennen Tigeria, nosti peukun pystyyn ja isä-Woods laittoi kiltisti draiverin takaisin bägiin, kun Charlien pallo oli jo niin pitkällä, ettei hänen ollut järkeä enää lyödä palloa.

Vieläkin parempi oli Charlien kakkoslyönti päätösreiällä. Hän löi väyläpuulla par 5:n kahdella lipun tasalle. Nyt valittiin kuitenkin isä-Woodsin pallo, sillä hän löi rautaviitosella hieman lähemmäksi kuin Charlie.

Aiemmin kolmannella reiällä Woodsit olivat tehneet eaglen Charlien tiiltä alle 400-metrisellä par 5 -reiällä siten, että kaikki kolme lyöntiä olivat Charlien suorittamia. Lähestyminen ja putti tulevat tällä koostevideolla ensimmäisenä:

Kyseessä oli tiettävästi Charlien elämän ensimmäinen eagle – tämäkin kertoo luonteesta, että ensimmäinen kotka laskeutuu televisiokameroiden edessä. Kisa näytettiin Yhdysvalloissa suorana NBC:llä.

Itsevarma ja nopea pelaaja

Puteissa Charlien pelistä huokui itsevarmuus varsinkin lähietäisyydellä ja peli oli muutenkin sujuvaa: hän tiesi koko ajan, mitä tehdä, eikä jäänyt jumittamaan ja kyselemään isältään neuvoja.

Charlie oli myös nopea pelaaja. Hän liikkui ripeästi ja valmistautui nopeasti. Avauslyöntipaikalle mentäessä hänellä oli pallo ja tii valmiina kädessä.

Pilkettäkin löytyi silmäkulmasta. 13. reiällä hän vei Mike Thomasin bunkkeriin päätyneen pallon viereen paperilapun, jossa luki: draw hole (luovuta reikä).

Näin Charlie maksoi potut pottuina, sillä Mike Thomas oli päivää aiemmin pro-amissa jättänyt saman lapun Charlien pallon viereen, kun tämä oli lyönyt pallon karheikkoon.

Tv-kameroiden esillä. olo ei näkynyt hänen pelissään. Tiger kertoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa, että Charlie pelasi samalla tavalla kuin harjoituskierroksen kotikentällä Medalionissa.

Jaetulla kuudennella sijalla

Kaksikon avauskierroksen scramble-tulos oli kymmenen alle parin, mikä riittää jakamaan kuudetta sijaa. Eroa Kuchareihin on neljä lyöntiä. Toista sijaa kisassa jakavat Vijay ja Qass Singh kaksi lyöntiä Kuchareita perässä.

Cameron Kuchar olisi kuitenkin ansainnut ehkä enemmän huomioita. Hänkin pelasi loistavasti, eikä hänelläkään ikää ole kuin 13 vuotta. Hän pelasi selvästi kauempaa kuin Charlie Woods  sekä kilpailun ikämiehet Lee Trevino ja Gary Player.

Tässä parhaat palat Kucharien kierrokselta:

Kaksipäiväinen kilpailu ratkea tänään illalla.

Etsi luettavaa