Hyppää sisältöön

Ian Poulterille makea revanssi reikäpelikisan avauspäivänä

Vain Tiger Woods (33) on Ian Poulterin (27) edellä WGC:n reikäpelikisassa vksittäisen ottelujen voittojen määrässä

Eueroopan Ryder Cup- joukkueen 12:sta pelaajasta 11 voitti avausottelunsa Austin Country Clubilla. Ian Poulter kukisti edellisvuoden finalistin Kevin Kisnerin selvin luvuin.

Ian Poulter näytti jälleen kerran kovuttaan reikäpelissä osoittaen Kevin Kisnerille kaapin paikan oman neljän hengen lohkonsa avausottelussa luvuin 3/2. Edellisvuonna parivaljakko kohtasi alkulohkojensa voittajina, Kisner tylytti englantilaista 8/6.

Otteluun liittyi dramatiikkaa, sillä Poulterille oli median kautta kerrottu erheellisenä tietona, että hän varmisti jo ennen Kisnerin kohtaamista paikan The Mastersiin. Poulter sai korjauksen tuohon ”ankkaan” vain kymmenen minuuttia ennen Kisnerin kohtaamista ja oli pelillisesti vain varjo aiempiin peleihin verrattuna.

”Seuraavalla kerralla en kuuntele ulkopuolisia ihmisiä näissä spekulaatioissa”, pettynyt Poulter totesi tuolloin.

Poulterilla on WGC:n reikäpelimestaruukskisoista upea saldo. Voitto vuodelta 2009, kaksi neljättä ja yksi viides sija. Yksittäisten pelien voittoja on keskiviikon jälkeen 28, tappioita 15.

Torstaina Poulter lähtee suosikkina otteluunsa Kevin Mitchellia vastaan. Päätöspäivänä Poulter ja hänen vastustajansa Tony Finau pelaavat minimissään paikasta uusintaan lohkovoitosta tai suorasta pääsystä 16:n joukkoon, jos molemmat selvittävät torstain pelinsä voitollisesti tai tasapelillä.

Eurooppalaisten ote oli avauspäivänä vahva. Jon Rahm (7/5) otti suurinumeroisimman voiton Si Woo Kimista, Rory McIlroy (5/4) ei hävinnyt yhtään reikää  Luke Listille. Francesco Molinari kukisti samoin luvuin Japanin Satoshi Kodairan.

Suosikeista omat pelinsä voittivat myös Paul Casey, Tommy Fleetwood ja Sergio Garcia.

Kisan ensikertalainen, Tanskan  Lucas Bjerregaard kylvetti lohkonsa supersuosikin Justin Thomasin 3/2, yllätykseksi voidaan luonnehtia myös Matt Wallacen voittoa Keegan Bradleysta.

Konkarien lohkossa Henrik Stenson kukisti Phil Mickelsonin, Jim Furyk puttasi kumoon kisan kaksinkertaisen voittajan Jason Dayn.

Tigerille jäi paljon parannettavaa

Tiger Woods selviytyi voittajana Aaron Wisea vastaan luvuin 3/1 ottelussa, jossa vain kuusi reikää tasattiin. Tiger voitti seitsemän reikää, Wise neljä.

”Ottelussa oli tunnetta ja vaihtelevia tilanteita. Pelin taso ei ollut kummoinen, mutta selviydyin voittajana. Se avaa seuraaville kierroksille hyvän asetelman”, Woods kuvaili päiväänsä.

Torstaina ja perjantain pelataan alkulohkojen kaksi viimeistä kierrosta. 16 lohkovoittajaa jatkavat viikonloppuna perinteisissä pudotuspeleissä, joten sunnuntain semifinalisteille ja finalisteille kertyy viiden päivän aikana seitsemän ottelua.

Kisan tulospalvelu

Viasat ja Viaplay näyttävät WGC:n reikäpelikisan suorina lähetyksinä.  Torstaina ja perjantaina lähetykset käynnistyvät kello 20.

 

Etsi luettavaa